Menu
Canadese talenten kijken toe

Canadese talenten kijken toe

De training van Ajax werd dinsdag bezocht door een Canadees jeugdteam. Toeschouwers moeten doorgaans achter het hek blijven, maar de Noord-Amerikaanse talenten mochten van trainer Henk ten Cate de oefensessie van dichtbij bekijken.

Edgar Davids was populair bij de bezoekers uit Canada. Edgar Davids was populair bij de bezoekers uit Canada.

De B-junioren van voetbalschool Sigma uit Toronto zijn twee weken in Nederland op voetbalreis. Ze hebben al wedstrijden gespeeld tegen onder andere AZ, Groningen en PSV. Ook tegen de Ajax-jeugd wordt nog een wedstrijd gespeeld. Tijdens de training van de A-selectie konden de jonge Canadezen dinsdag alvast eens goed kijken hoe het Ajax-spel gespeeld wordt.

De jeugd van Sigma mocht de training van dichtbij bekijken. De jeugd van Sigma mocht de training van dichtbij bekijken.

Omdat de stagiairs van Ajax Cape Town, voetballers Nazier Allie en Clifford Ngobeni en trainers André Bronkhorst en Ian Gorowa, maandag weer vertrokken zijn naar Kaapstad, stond er nu wel een heel klein groepje Ajacieden op het trainingsveld. De Canadese jeugd vond de training daarom niet minder interessant. Nauwlettend werden de verrichtingen van de negen spelers en de zeven stafleden in de gaten gehouden. De Ajacieden waren dinsdag druk met een loop- en springparcours. Ook werd er afgewekt op doelman Dennis Gentenaar en ging het er geconcentreerd aan toe bij baloefeningen in de kleine ruimte.

Dinsdag werd er getraind met een heel klein groepje. Dinsdag werd er getraind met een heel klein groepje.

Na afloop werd de Ajax-selectie door de Canadese gasten bestormd voor handtekeningen en foto’s. ,,Ze vonden het fantastisch”, verzekerde Sigma-manager Constantine Smyrniotis. ,,Vooral spelers als Stam en Davids hebben indruk gemaakt op de jongens. Het was mooi dat ze die grote voetballers een keer van zo dichtbij in actie konden zien.”

De Ajax-selectie is woensdag vrij. Donderdagmiddag staat de eerstvolgende training op het programma. Als het goed is, zijn alle internationals dan ook weer van de partij.