Menu
Capaciteit ArenA wordt uitgebreid

Capaciteit ArenA wordt uitgebreid

De Amsterdam ArenA en Ajax gaan de capaciteit van het stadion verder uitbreiden. Dankzij een nieuwe tribune aan de oostzijde van het stadion komt het totaal aantal zitplaatsen op 53.346.

In de winterstop van het seizoen 2012-2013 kwam in de gracht aan de westzijde reeds een geheel nieuwe tribune. Ook de nieuwe dug-outs werden in deze tribune gebouwd. De stadioncapaciteit ging destijds met ongeveer 900 zitplaatsen omhoog naar 53.052. Tijdens de aankomende winterstop is de gracht aan de oostzijde aan de beurt. Dit levert, naast een mooiere tribune met comfortabelere plekken en een betere beleving voor de toeschouwers, nog eens 294 extra zitplaatsen op.

Ajax speelt aanstaande zondag thuis tegen FC Utrecht. Na deze wedstrijd wordt de huidige demontabele tribune uit de gracht van de lange zijde oost verwijderd. Deze tribune wordt gedurende de winterstop (na de bekerwedstrijd tegen Vitesse) vervangen door de vaste tribune die over de gracht wordt gebouwd. Deze nieuwe tribune heeft vijf rijen en bestaat uit prefab betonelementen die worden gedragen door een staalconstructie.

De geplande opleveringsdatum van de nieuwe tribune is enkele dagen voor de wedstrijd Ajax- FC Groningen, die op 16 januari 2015 gespeeld zal worden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De demontabele tribune uit de gracht van de lange zijde oost wordt in de winterstop verwijderd. De demontabele tribune uit de gracht van de lange zijde oost wordt in de winterstop verwijderd.
Er komen 294 nieuwe stoelen aan de oostzijde bij. Er komen 294 nieuwe stoelen aan de oostzijde bij.
De hoofdtribune aan de westzijde is sinds begin 2013 tot aan het veld doorgetrokken. De hoofdtribune aan de westzijde is sinds begin 2013 tot aan het veld doorgetrokken.