Menu
Cape Town-jeugd bezoekt school

Cape Town-jeugd bezoekt school

De B-junioren van Ajax Cape Town bivakkeren al een week in Amsterdam. Ze reizen rond, trainen veel, spelen oefenwedstrijden, maar geven de Nederlandse jeugd ook een kijkje in hun eigen leven. Zo bezocht het team donderdagmiddag basisschool Olympia in Amsterdam.

Ger Boer begeleidt de groep de hele periode in Nederland. De studie-coördinator van Ajax was er vanmiddag ook bij op de school en kreeg regelmatig kippenvel op zijn armen van ontroering. ,,Als je die spontaniteit ziet van die Zuid-Afrikaanse zestienjarige jongens ten opzichte van die Nederlandse jongens, dan is dat zó mooi. Nederlanders zijn zo behoudend, zij waren zo enthousiast. De jongste jeugd, groep 3 en 4, zongen een welkomstlied voor ze, begeleid door een leraar op gitaar. Cape Town zong met hun speler Chester op de keybord. De rillingen liepen over mijn lijf."

Daarna gingen de spelers naar de klassen toe waar de Nederlandse kinderen vragen konden stellen. De meisjes zochten het in de privésfeer, de jongens waren meer voetbalgericht. Tot slot kreeg Ajax Cape Town nog een rondleiding door de school. Toen het schoolbezoek ten einde was, konden ze ontspannen in het zwembad. Maar daarna leerden ze op de Toekomst weer alles over het trackingsysteem. Toen was de dag voorbij en konden ze naar hun gastgezin.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De jongens van Ajax Cape Town Onder 17 worden geïntroduceerd in de school. De jongens van Ajax Cape Town Onder 17 worden geïntroduceerd in de school.
De talentvolle Zuid-Afrikaanse jeugd krijgt een aandenken van de kinderen. De talentvolle Zuid-Afrikaanse jeugd krijgt een aandenken van de kinderen.
De basisschooljeugd zingt een liedje voor de gasten. De basisschooljeugd zingt een liedje voor de gasten.
En Ajax Cape Town heeft ook cadeautjes meegebracht. En Ajax Cape Town heeft ook cadeautjes meegebracht.