Menu

Capello: 'Ajax is volwassen geworden'

De opdracht voor AS Roma is duidelijk. Er moet gewonnen worden om een ronde verder te komen. En wel van het team waarvan in Amsterdam werd verloren. Na het voor Roma onverwachte 2-1 verlies is trainer Fabio Capello de jonge ploeg van Ronald Koeman blijven volgen. ,,Ik heb Ajax tegen Arsenal en Valencia gezien en ze zijn in vergelijking met de wedstrijd tegen ons volwassen geworden", aldus de Italiaanse trainer dinsdagmiddag op het trainingscomplex Trigoria. ,,Het is niet meer alleen een jonge talentvolle ploeg; de spelers hebben geleerd een wedstrijd te lezen en te controleren."

Hoewel Ajax genoeg heeft aan een punt, verwacht Capello dat ook de Amsterdammers voor de winst gaan. ,,Maar met het verschil dat Ajax een gelijkspel in het achterhoofd heeft en wij ten alle tijden scherp moeten zijn. Het is voor ons dus zaak met zo veel mogelijk pressie te spelen en veel in balbezit te blijven. We zullen agressief ten strijden trekken, maar we zullen dat niet ten kosten laten gaan van de tactiek.”

De resultaten van Roma in de nationale competitie zijn teleurstellend. Op Europees niveau gaat het de Romeinen beter af. ,,Ik hoop dat mijn ploeg net als tegen Arsenal en Valencia met een leeg hoofd het veld instapt. We moeten winnen willen we het seizoen nog redden.”

Op de laatste training voor het duel van morgen werd duidelijk dat de twijfelgevallen Aldair en Delvecchio fit zijn. Wie bij Roma op doel zal staan, is nog niet duidelijk.