Menu

Capello neemt geen genoegen met gelijkspel

AS Roma heeft in de eerste ronde een merkwaardige prestatie geleverd door thuis niets te winnen en uit niets te verliezen. Ook in deze tweede fase van de Champions League verloor de ploeg van trainer Fabio Capello de eerste wedstrijd in eigen huis. Arsenal was met 1-3 te sterk. ,,Ik neem geen genoegen met een gelijkspel", zei de coach van AS Roma maandagavond op de persconferentie in de stampvolle persruimte van de Amsterdam Arena.

Twee doelpunten buitenshuis en slechts een doelpunt in Rome waren wel voldoende voor het bereiken van de volgende ronde. Alleen Cassano, Totti en Delvecchio wisten tot op heden het doel te vinden in de Champions League 2002-2003. Met aanvallers van naam - behalve Totti ook Montella en Batistuta - onder contract blijft de score aan de lage kant. Verdedigend zit het echter - Europees gezien -uitstekend in elkaar bij Rome, want in de uitwedstrijden in de eerste ronde, wist geen enkele thuisploeg tegen de Romeinen te scoren.

Dat het hier in Nederland steenkoud is, ondervond ook de meegereisde Italiaanse pers. De eerste vraag luidde dan ook hoe Capello over het weer dacht. ,,Ik heb het dit jaar nog niet zo koud gehad als nu", lachte de trainer. ,,Maar ik denk niet dat het een probleem is."

Tijdens de training hulden de meeste Romeinen zich behalve in dikke jassen, ook in handschoenen en warme mutsen. Opvallend genoeg speelde de Braziliaan Emerson met korte mouwen en liepen Bombardini en Cafu in korte broeken.

Capello bleef tijdens de persconferentie in algemeenheden steken. De trainer wilde geen woord kwijt over individuele spelers, over de Italiaanse competitie of zaken buiten de wedstrijd van morgen. ,,We hebben drie keer verloren. Dus nu gaan we aanvallen", sprak Capello strijdvaardig. Om zichzelf al te relativeren in de volgende zin. ,,Het belangrijkste is om geen tegengoal te krijgen. Wij hebben de laatste weken vooral gewerkt aan de mentaliteit. Nu zijn we psychologisch sterk. Ik vind een gelijkspel hier in Amsterdam ook absoluut niet voldoende, gezien de energie die we in de voorbereiding gestoken hebben."

Francesco Totti bewaart goede herinneringen aan de Arena, toen hij met het Italiaans elftal furore maakte tijdens Euro 2000. ,,Dat was mijn internationale doorbraak en heel belangrijk voor mij. Dit jaar is voor mij niet het gelukkigste uit mijn loopbaan door de vele blessures maar ik ben daardoor wel mentaal sterker geworden."

De aanvoerder van AS Roma zei verder dat hij zich verantwoordelijk voelt voor zijn team. ,,Natuurlijk voel ik dat meer dan anderen. Maar als team zijn we klaar voor de wedstrijd. En als ik niet zou meespelen, dan zou dat verder geen invloed hebben op de ploeg omdat het collectief zo sterk is."

Panucci trainde apart van de groep. Tommasi is niet mee naar Amsterdam. Hij kampt nog met een voetblessure.

De selectie van AS Roma:
Aldair, Antonioli, Batistuta, Bombardini, Cafu, Candela, Cassano, Cufre, Dellas, Emerson, Fuser, Guardiola, Guigou, Lima, Montella, Panucci, Pellizzoli, Samuel, Sartor,
Tomic, Totti, Zebina, Zotti.