Menu

Capello toont zich slecht verliezer

Na afloop toonde AS-Romatrainer Fabio Capello zich een slecht verliezer. De coach van het verliezende Romeinse team had nauwelijks een goed woord over voor het jonge team van Ronald Koeman. ,,Ze hebben twee goede spelers, Ibrahimovic en Chivu. Zonder hen stelt het weinig voor." Capello ging met zijn oordeel voorbij aan het feit dat Ajax zonder Chivu van AS Roma in Amsterdam had gewonnen.

Capello was de chagrijnigheid zelve op de persconferentie na afloop van de in 1-1 geƫindigde wedstrijd. Bot reageerde hij op de vragen van de pers. ,,Ajax heeft elke wedstrijd geluk gehad", sprak de Italiaan verbolgen. ,,Het is wel leuk hoor, al die jonge talentjes, maar zonder Ibrahimovic en Chivu is dat team niet veel. Daarnaast hadden wij de handicap dat we bepalende spelers moesten missen."

De uitslag zinde de trainer eveneens allerminst. ,,Wij hadden hier moeten en kunnen winnen. We hadden alle kans op de overwinning. Daarom ben ik zeer teleurgesteld." Het seizoen was immers door de slechte resultaten in de Serie A al op sterven na dood en na de uitschakeling in de Champions League valt deze voetbaljaargang voor AS helemaal onder de noemer 'rampjaar'.

Bij Ajax is dat uiteraard anders. Hoewel de achterstand op PSV in de competitie groot is, doet Ajax nog mee en dat er Europees zelfs nog in het voorjaar wordt gevoetbald, was vooraf slechts een droom. ,,Dit is uiteraard in financieel opzicht goed voor de club, maar behalve dat is het voor deze jonge ploeg ook qua ervaring goed", aldus Koeman. ,,Er zaten vier goede clubs in deze poule en al die gelijke spelen zeggen genoeg."

Dat Ajax door zou gaan, daar zag het na de gelijkmaker van Cassano niet meer naar uit. ,,Het was een moeilijke wedstrijd", gaf Koeman toe. ,,We speelden de eerste tien, vijftien minuten goed. Daarna pakte Rome de draad op, maar in de tweede helft hebben we de wedstrijd gecontroleerd. Dat is een compliment aan dit jonge team. Ik had in de tweede helft niet het gevoel dat Rome die tweede goal zou maken. Ik dacht eerder dat Ajax uit een goede aanval die tweede zou maken. Natuurlijk wordt het aan het einde nog spannend, omdat Rome de hoge ballen erin blijft pompen. Maar een goal van Rome hing gewoon niet in de lucht. Dit is de verdienste van het hele team. Mijn rol daarin is dat de technische staf de speelwijze bepaalt, maar daarbij zijn we afhankelijk van de uitvoering. We hebben vooral gehamerd op het onbevangen spelen. Ik denk dat het breekpunt in deze poule lag bij de wedstrijd in Londen tegen Arsenal. Toen kwam het besef dat er meer mogelijk was. We kregen niet dik op de broek zoals verwacht. Extra vertrouwen voor dit duel kwam voort uit de tweede helft van het duel tegen Valencia."

Het vertrouwen bleek terecht. Ajax plaatste zich bij de beste acht van Europa en gaat vrijdag in de koker voor de kwartfinale. Koeman viert die dag zijn veertigste verjaardag. ,,Persoonlijk hoop ik op Barcelona. Maar het zijn drie mooie tegenstanders, dus eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit."