Menu
'Carwash Ajax' wast auto Heini Otto

'Carwash Ajax' wast auto Heini Otto

De parkeerplaats van sportcomplex de Toekomst was vrijdagmiddag even omgetoverd tot ‘Carwash Ajax’. Als gevolg van een verloren Toto-weddenschap met Heini Otto moest Frank de Boer samen met een aantal spelers de auto van de clubman wassen. Gedurende het afgelopen seizoen voorspelde Otto de wedstrijden het beste op Ajax TV. Dat leverde hem nu een blinkende bolide op.

De selectie was met groot materieel uitgerukt. Emmers, sponsen, doeken en een grote brandslang; niets werd aan het toeval overgelaten om Heini Otto een schone auto te bezorgen. De selectie was zo sportief om meestervoorspeller Otto te belonen voor zijn voorspellende gave. Afgelopen seizoen nam hij het iedere vrijdag op Ajax TV op tegen een selectiespeler waarin de negen wedstrijden uit de Eredivisie onder de loep werden genomen. Uiteindelijk bleek ‘Heini Toto’, zoals hij in de wekelijkse rubriek heet, veruit de sterkste met 163 punten. De selectie eindigde na 34 speelronden op 144 punten.

De schoonmaakacties van Frank de Boer, Siem de Jong, Vurnon Anita, Daley Blind, Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Ricardo van Rhijn trokken de nodige aandacht. Spelers die geruisloos het terrein verlieten, hadden geen last van de schoonmaakacties. Jody Lukoki daarentegen verliet met een auto vol sop het sportcomplex. Na een paar plagerijtjes moest ook zijn auto aan de schoonmaakactie geloven. Voetbalhumor is nooit ver weg.

De beelden van de bijzondere schoonmaakactie zijn binnenkort op Ajax TV te zien.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Eyong Enoh boent de auto van Heini Otto. Eyong Enoh boent de auto van Heini Otto.
Frank de Boer en Nicolai Boilesen namen hun taak uiterst serieus. Frank de Boer en Nicolai Boilesen namen hun taak uiterst serieus.
De auto van Jody Lukoki moest er ook aan geloven. De auto van Jody Lukoki moest er ook aan geloven.
Dico Koppers vond zijn eigen naam op zijn motorkap terug. Dico Koppers vond zijn eigen naam op zijn motorkap terug.
'Stofzuiger' op het middenveld: Vurnon Anita. 'Stofzuiger' op het middenveld: Vurnon Anita.
Een trotse Heini Otto beschikt weer over een brandschone auto. Een trotse Heini Otto beschikt weer over een brandschone auto.