Menu
Castillion: 'Contract is heel speciaal'

Castillion: 'Contract is heel speciaal'

Geoffrey Castillion verlengde vrijdagmiddag zijn aflopende contract tot en met 30 juni 2013. De boomlange spits kreeg afgelopen jaar met veel blessures te maken. Uit het vernieuwde contract spreekt veel vertrouwen in de Amsterdammer.

In maart sprak Geoffrey Castillion tegenover Ajax.nl over debuteren in Ajax 1. ,,Eerst meetrainen met Ajax 1, dan aansluiten bij de wedstrijdselectie en dan als uiteindelijke doel mijn debuut’’, zei de Amsterdamse Ajacied. ,,Het seizoen duurt nog even, dus de kans zit erin dat ik een vervelend jaar alsnog met iets fantastisch kan afsluiten.”

Castillion heeft blijkbaar een voorspellende gave, want drie dagen na die uitspraak werd hij door hoofdtrainer Frank de Boer opgenomen in de selectie voor het duel met ADO Den Haag. De boomlange spits maakte zijn (versnelde) droomdebuut in het eerste elftal. Ajax verloor met 3-2 in Den Haag, maar Castillion maakte een goede indruk. Toch kijkt hij niet met een heel goed gevoel terug op dit seizoen. ,,In een woord: drama’’, sprak Castillion na de ondertekening van zijn verbeterde overeenkomst. ,,Ik ben in totaal maar drie maanden fit geweest. Verder heb ik alleen maar blessureleed gekend. Het contract is daarom heel speciaal en het is ontzettend mooi dat Ajax door wil met mij.’’

Hij kan zich in alle rust focussen op de revalidatie van zijn knieblessure en richten op volgend seizoen. Als Castillion fit is, mag hij meedoen met het eerste elftal in de voorbereiding van seizoen 2011-2012.

Hoofdtrainer Frank de Boer heeft in ieder geval vertrouwen in de Ajacied, die in 2005 aan de Ajax-jeugdopleiding werd toegevoegd. ,,Geoffrey is een groot talent. Hij heeft snelheid, scorend vermogen en hij is sterk. Het is jammer voor hem en voor ons dat hij dit seizoen veel blessureleed heeft gekend. Als hij fit is en als hij nóg beter leert inzien waar het om draait in de topsport, kan hij zich verder ontwikkelen. Dit nieuwe contract laat zien dat we vertrouwen in hem hebben. Hij kan dé spits van Ajax worden.’’

Foto's en tekst: Ajax.nl

Algemeen directeur Rik van den Boog, Geoffrey Castillion en Danny Blind ondertekenen de overeenkomst. Algemeen directeur Rik van den Boog, Geoffrey Castillion en Danny Blind ondertekenen de overeenkomst.