Menu
Castillion maakt vlieguren in Waalwijk

Castillion maakt vlieguren in Waalwijk

Ajax sluit zondag de eerste seizoenshelft in de Eredivisie af met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Een opponent waartegen de landskampioen in de vorige jaargang zowel thuis (0-1) als uit (3-2) onderuit ging. Het enige lichtpuntje in de laatstgenoemde ontmoeting was het debuut van aanvaller Geoffrey Castillion, die momenteel op huurbasis speelt voor RKC Waalwijk. Eerder dit seizoen speelde hij met RKC tegen ADO. Tijd voor een terug- en vooruitblik met de verhuurde Ajax-spits.

Castillion wil zich bij RKC ontwikkelen om daarna de concurrentie aan te gaan bij Ajax. Afgelopen zondag tijdens RKC - Ajax (0-1) ging de aandacht dan ook logischerwijs een beetje extra uit naar de lange spits van RKC. Toch kon hij zich in die wedstrijd tegen Ajax niet onderscheiden. Zijn ambities zijn er echter niet minder om.

,,Het is hier in elk geval heel leerzaam", doelt de 20-jarige Amsterdammer op zijn eerste maanden in Waalwijkse dienst. ,,Ik doe Eredivisie-ervaring op en moet hard werken. In tegenstelling tot Ajax moeten wij het ook meer hebben van de counter. Hoewel ik nu vier keer heb gescoord hadden dat er meer moeten zijn. Ik wil dit seizoen minimaal tien doelpunten maken en daarna sterker terugkomen bij Ajax. Ik hoop dat ik dan de tweede spits kan worden achter Kolbeinn Sigthórsson."

Castillion mocht vorig seizoen een halfuur ruiken aan het grote werk bij zijn invalbeurt in Den Haag. Castillion mocht vorig seizoen een halfuur ruiken aan het grote werk bij zijn invalbeurt in Den Haag.

Castillion mocht vorig seizoen een halfuur ruiken aan het grote werk, hetgeen indruk op hem maakte. ,,Het was mijn debuut in een raar seizoen waarin ik bijna continu geblesseerd was geweest. Toen ik eenmaal fit was speelde ik een paar wedstrijden in Jong Ajax en kwam ik gelijk bij het eerste. Mijn invalbeurt in Den Haag was een mooi moment. Toen ik zag dat Cvitanich in de spits zou beginnen en Siem de Jong op het middenveld hield ik er al rekening mee dat ik zou invallen."

Over de kansen voor zondag laat de RKC-huurling aan duidelijkheid niets te wensen over. ,,Toen wij laatst op 10 september met RKC tegen ADO (0-1 winst RKC, red.) speelden waren ze nog een beetje zoekende. En hoewel ze de laatste weken steeds beter gaan spelen moet Ajax in de ArenA gewoon van ADO winnen", aldus de spits van RKC die vorige week tegen zijn werkgever Ajax alweer de vijftiende competitiewedstrijd (vier doelpunten) in het shirt van RKC speelde.

Vorig seizoen greep ADO voor het eerst in 24 jaar de winst op Amsterdamse bodem. Op aangeven van Ricky van den Bergh schoot Wesley Verhoek vlak voor rust de winnende treffer achter doelman Maarten Stekelenburg. Ook in het tweede bedrijf bleven de bezoekers gevaarlijk via Verhoek en Lex Immers. Doelpunten bleven toen echter uit.

Competitieresultaten van de laatste vijf edities:

2010/2011 Ajax – ADO Den Haag 0-1 (07-11-2010)
2009/2010 Ajax – ADO Den Haag 3-0 (27-09-2009)
2008/2009 Ajax – ADO Den Haag 3-0 (28-12-2008)
2006/2007 Ajax – ADO Den Haag 2-0 (25-10-2006)
2005/2006 Ajax – ADO Den Haag 2-2 (21-09-2005)

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Gerard van Hees