Menu

Cedric van der Gun langer bij Ajax

Ajax heeft het contract met Cedric van der Gun opengebroken en verlengd tot 1 juli 2005. Het huidige contract van de 21-jarige aanvallende middenvelder liep tot 1 juli 2002.

Cedric van der Gun over zijn contractverlenging: 'Het gaat dit jaar boven verwachting goed bij Ajax. Ik had aan het begin van het seizoen gehoopt op zoveel mogelijk speelminuten als invaller voor bijvoorbeeld Richard Knopper, die de vaste nummer tien leek te worden. Maar je ziet hoe het kan gaan in het voetbal, Richard raakte geblesseerd waardoor ik veel aan spelen ben toegekomen. Een contractverlenging is daarom een mooie beloning. Het is goed om te zien dat Ajax er alles aan doet dit jonge, veelbelovende team bij elkaar te houden. Ik heb veel vertrouwen in deze selectie.'

Ook technisch directeur Leo Beenhakker toonde zijn tevredenheid: 'Wij zijn inderdaad erg tevreden over de ontwikkeling die Cedric op dit moment doormaakt. Iedereen kon al langer zien dat hij een groot talent is, en het is mooi om te zien dat het er dit jaar daadwerkelijk uitkomt. En uiteraard is het goed voor het Nederlandse voetbal dat een speler als Cedric nog langer op de Nederlandse velden te zien is.'

Cedric van der Gun, geboren op 5 mei 1979, speelde tot nu toe 28 wedstrijden voor Ajax 1, waarin hij acht keer scoorde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan FC Den Bosch, waarvoor hij tien wedstrijden speelde. Hij debuteerde voor Ajax 1 bij de wedstrijd Ajax-Fortuna op 22 augustus '00 (5-0). Op 12 september '00 scoorde hij uit bij Gent (0-6) zijn eerste treffer voor Ajax.

De Hagenaar speelde in totaal 37 jeugdinterlands, waarin hij tien keer scoorde. De meeste wedstrijden speelde hij met Jong Oranje, waarvoor hij 10 keer uitkwam en twee goals maakte. Afgelopen dinsdag had Van der Gun met één treffer nog een aandeel in de 4-2 overwinning op Jong Cyprus.