Menu

Cedric van der Gun wijst ADO de weg naar boven

Cedric van der Gun heeft ADO Den Haag in de uitwedstrijd tegen Volendam op het juiste spoor gezet. De van Ajax gehuurde aanvaller scoorde de openingstreffer aan de dijk. ADO Den Haag won het duel met 2-0, wat de situatie er zorgelijker voor die andere Ajacied, Ruud Kras, en zijn ploeg op maakt.

Door de winst van Van der Gun met ADO Den Haag zet de ploeg uit de residentiestad de andere staartploegen, waaronder dus Volendam, op grotere achterstand. Zeven punten is het gat nu tussen de Hagenaars en de rest.

Youssouf Hersi leek net als Van der Gun, maar dan een dag eerder en bij NEC, zijn ploeg op het juiste spoor te zetten. Maar de openingstreffer van de Ajacied bleek niet voldoende voor de winst. Tegenstanders Hestad en Väyrynen van Heerenveen deden die voorsprong weer teniet. Heerenveen staat door de overwinning vijfde op twee punten achterstand van Feyenoord en AZ.

NAC Breda en RBC Roosendaal kwamen in Roosendaal een gelijkspel overeen. In Roosendaal bleef de West-Brabantse derby op 1-1 steken. Nourdin Boukhari was voor één duel geschorst, Stefano Seedorf speelde ruim twintig minuten mee. Bij RBC Roosendaal was Pius Ikedia actief.

Kiran Bechan won met Sparta de thuiswedstrijd van MVV. Het werd 1-0. Bechan scoorde niet, maar speelde de hele wedstrijd.