Menu
Celta en Standard blijven slecht presteren in uitduels

Celta en Standard blijven slecht presteren in uitduels

Iedere maandagochtend geven we een overzicht van de uitslagen van onze tegenstanders in de UEFA Europa League. Geen van de opponenten pakte een punt, al kwam Panathinaikos niet in actie.

Celta de Vigo
Het is een groot verschil: Celta de Vigo voor eigen publiek en in uitwedstrijden. Op vreemde bodem werden slechts vijf van de zeventien punten behaald. Ditmaal werd met 1-0 verloren bij Eibar. Fran Rico tekende al na negen minuten voor de winnende goal. In de blessuretijd liepen de frustraties op bij Celta. Er werden nog twee rode kaarten geïncasseerd, waarvan één voor reservedoelman Sergio Alvarez.

Door de slechte prestaties in uitduels slaagt Celta er maar niet in aan te haken bij de subtop. Opvallend is het negatieve doelsaldo: 18-22.

Standard Luik
Ook Standard Luik presteert beduidend minder op verplaatsing, zoals de Belgen plegen te zeggen. De club hengelde slechts zes van de 22 punten buiten Luik binnen. De nederlaag bij Mechelen (2-1) kwam in dat kader niet als een verrassing.

Standard kwam via Orlando Sá nog wel op voorsprong, maar op slag van rust tekende oud-Ajacied Mats Rits voor de gelijkmaker. Kort na de hervatting maakte Nicolas Verdier het winnende doelpunt. Ook Standard moet het nu doen met een teleurstellende negende plaats op de ranglijst.

Panathinaikos
Panathinaikos kwam niet in actie. Alle Griekse competities werden op 10 november tot nader order stilgelegd. Het besluit was een reactie op de mogelijke brandstichting in het vakantiehuis van Giorgis Bikas, de baas van de nationale scheidsrechterscommissie. Het bezoek aan Ajax donderdag wordt voor Panathinaikos de eerste wedstrijd in drie weken.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl