Menu

Celta gehandicapt in Amsterdam

Celta de Vigo is vandaag zonder een aantal belangrijke spelers aangekomen in Amsterdam. De geblesseerde Braziliaanse middenvelder Vágner kwam niet door de test op de laatste training in Spanje en bleef achter. Ook zijn landgenoot rechtshalf Edu en de Argentijnse international Gustavo López zijn geblesseerd. José Ignacio kan vanwege een schorsing evenmin spelen. Het baarde coach Miguel Ángel Lotina op de traditionele persconferentie op dinsdagavond zorgen.

Vooral het afvallen van Vágner is een groot gemis voor de Spaanse ploeg, waar de oud-Ajacieden Mido en Benni McCarthy nog speelden. De Braziliaan was de afgelopen weken een de weinige middenvelders in vorm bij Celta de Vigo. ,,We zijn gehavend naar Amsterdam gekomen, maar dat zijn feiten waar je nou eenmaal mee te maken krijgt. Nu is het een belangrijke speler als Vágner, volgende week misschien weer iemand anders. Het is alleen wel jammer dat het eigenlijk al het hele seizoen lang gebeurt”, aldus een teleurgestelde Ángel Lotina.

Volgens de officiële website van Celta zal Everton Giovanella, die normaal gesproken op de bank begint, waarschijnlijk de plek van Vágner op het middenveld overnemen. Een ander opvallend bericht op de Celta-website is dat niet de Argentijn Cavallero morgen op doel zal staan, maar zijn concurrent Manuel Pinto, die afgelopen zaterdag niet in actie kwam tegen Real Madrid. Coach Ángel Lotina liet ook op de persconferentie doorschermeren dat het bericht juist was. Hiermee kregen de talrijke vertegenwoordigers van meegereisde Spaanse pers, die Pinto een betere en rustigere doelman vinden, een beetje hun gelijk.

Coach Ángel Lotina was op de persconferentie overigens redelijk open over zijn opstelling van morgenavond. ,,Veel keus hebben we dan ook niet, dacht ik”, verwees hij naar de waslijst van afwezige basisspelers. ,,Mijn opstelling zal niet veel anders zijn dan die tegen Real Madrid van afgelopen zaterdag. De opengevallen plekken kunnen jullie denk ik zelf wel invullen.” Ajax kan er, mede gezien de aantekeningen op de blocnotejes van de Spaanse pers, vanuit gaan dat de volgende spelers starten. Doel: Pinto, Verdediging: Velasco, Caceres, Benizzo, Sylvinho. Verdedigende middenvelders: Luccin en Giovanella. Aanvallende middenvelders: Jesuli, Mostovoi en Juanfran. In de spits staat Milosevic.

De belangrijke steunpilaren in dit elftal zijn: Juanfran (linkermiddenvelder), Alexander Mostovoi (Russische centrale middenvelder) en de Joegoslavische topscorer op Euro 2000, Savo Milosevic.

Naast de opstelling werd op de persconferentie ook duidelijk, dat de wedstrijd van ongelofelijk groot belang is voor de Spaanse club. Celta de Vigo doet het in de Primera División absoluut niet goed. De club staat op de vierde plek van onder met zes punten uit zeven gespeelde wedstrijden.

Sinds de start van de competitie wist Celta de Vigo slechts een keer te winnen. Thuis tegen Valladolid wonnen de Hemelblauwen op 28 september met 3-2. Van de overige zes wedstrijden werden er drie verloren en drie keer gelijkgespeeld. Coach Ángel Lotina heeft in de UEFA Champions League nog alle kans om de slechte competitieresultaten nog enigszins te maskeren. ,,De ploeg heeft zelfvertrouwen nodig. En dat krijg je door een overwinning. We moeten proberen om even niet naar de competitieresultaten te kijken en de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Real Madrid (0-2 verlies) vergeten. Morgenavond kunnen we tegen een droomtegenstander als Ajax in een prachtig stadion weer de juiste weg inslaan.”

Celta staat in groep H op de derde plaats, maar verloor nog niet. In een harde wedstrijd in Brugge met twee rode kaarten en maar liefst acht gele kaarten greep Celta in de laatste minuten van hun eerste UEFA Champions-Leaguewedstrijd ooit net naast de winst. In de 84ste minuut belandde een schot van Brugge-invaller Saeternes via het been van Spaans international Juanfran in het doel: 1-1. Twee weken later speelde Celta opnieuw gelijk. In het eigen Balaídos-stadion kwam de Spaanse ploeg tegen AC Milan, hoewel de Galiciërs gezien de vele kansen wel recht had op de winst, niet verder dan 0-0. 'Helaas', zijn twee van de spelers die toen regelmatig faalden voor Milan-doelman Dida er woensdagavond niet bij: Vagner en Ángel Lopez.

http://www.celtavigo.net