Menu
Celta in spektakelstuk gelijk

Celta in spektakelstuk gelijk

Celta de Vigo heeft aan de generale repetitie voor het Europa League-duel met Ajax een slecht gevoel overgehouden. De Spaanse ploeg verspeelde bij Las Palmas een 0-3-voorsprong en moest met een gelijkspel genoegen nemen. Standard Luik verloor en Panathinaikos won.

Celta de Vigo
Celta de Vigo speelde 3-3 bij Las Palmas. Dat was opvallend aangezien de ploeg na 21 minuten al met 0-3 voorstond. In de zesde minuut scoorde Daniel Wass en in de 14e en 21e minuut was Iago Aspas trefzeker. Met vier gele kaarten in de eerste helft voor Celta was het een merkwaardige eerste helft. En het zou alleen maar vreemder worden, want in het tweede bedrijf verspeelde de komende Europese opponent van Ajax - die met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Sergio Gomez - de ruime voorsprong binnen 23 minuten. Oud-Feyenoorder John Guidetti zat negentig minuten op de bank. Celta neemt na het gelijkspel de negende plaats in op de ranglijst van de Primera Divisíon.

Verlies Standard
Standard Luik verloor voorafgaande aan de vierde speelronde in de Europa League de wedstrijd in de Belgische competitie met 3-1 bij KV Oostende. Doelpunten van nota bene hun oud-spelers Dimata en Berrier (2) deden hen de das om. Orlanda Sa scoorde wel tegen. Standard was behoorlijk gehavend. Dompé, Scholz, Dossevi én Andrade waren afwezig en ook Edmilson haakte na de warming-up ziek af. Standard haalde slechts vier punten in zijn laatste vijf wedstrijden en staat op een achtste plaats in het klassement.

Panathinaikos
De Griekse afgevaardigde in groep G van de Europa League, Panathinaikos, won met 2-0 van Iraklis Saloniki. Leto en M'Poku scoorden.