Menu
Celta krijgt pak slaag van Villarreal

Celta krijgt pak slaag van Villarreal

Iedere maandagochtend geven we een overzicht van de uitslagen van onze tegenstanders in de UEFA Europa League. Geen van Ajax’ opponenten in de EL kwam tot winst.

Celta de Vigo
In de Primera Division kende Celta de Vigo een heel slechte generale voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. Op bezoek bij Villarreal werd met liefst 5-0 verloren. Bij rust was de marge drie en in de tweede helft liep de score verder op. Tot overmaat van ramp kreeg Sergio Gómez in de slotfase zijn tweede gele kaart.

Na vier opeenvolgende overwinningen, waaronder een hele knappe tegen Barcelona, staat Celta weer met beide benen op de grond. De club neemt de twaalfde plaats in, al is de subtop niet ver uit zicht. Nummer zeven Las Palmas heeft maar twee punten meer.

Panathinaikos
Verlies was er ook voor Panathinaikos, dat door een thuisnederlaag tegen Xanthi de koppositie in de Griekse competitie kwijtraakte. Voor eigen publiek poetste Sebastián Leto na 62 minuten een achterstand weg, maar even later kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Het antwoord daarop moest Panathinaikos schuldig blijven.

Alleenheerser Olympiakos is de nieuwe lijstaanvoerder, met twaalf punten uit vijf duels. Op twee punten volgt Panathinaikos.

Standard Luik 
Van Ajax' opponenten pakte alleen Standard Luik een punt. Op bezoek bij Kortrijk eindigde de subtopper in 3-3. Opvallend genoeg vielen alle goals in de eerste helft. Orlando Sa bracht Standard tweemaal op voorsprong, maar Kortrijk kwam terug en nam binnen het halfuur zelfs de leiding. Nog voor rust tekende Adrien Trebel voor de 3-3.

Standard verspeelde in de laatste twee duels vijf verliespunten en dat is precies de achterstand op de huidige koploper Anderlecht. De club uit Luik neemt de zevende positie in. Door de drie tegengoals heeft Standard niet langer de minst gepasseerde defensie van de Pro League.

Tekst en beeld: Ajax.nl