Menu

Celta speelt gelijk

Celta de Vigo, dat dinsdag nog van Ajax won in de UEFA Champions League, kwam zaterdag niet tot winst. In de uitwedstrijd bij Real Zaragoza bleef de ploeg steken op 1-1. Die stand was door goals van Ignacio (Celta) en Ponzio al na negen minuten bereikt.

Deportivo la Coruna nam zaterdag via een curieuze overwinning van 2-1 op Real Sociedad de leiding in de Spaanse voetbalcompetitie. De zege was opvallend, aangezien geen enkele speler van Deportivo scoorde.

De twee doelpunten voor de ploeg kwamen namelijk van verdediger Igor Jauregui, die in de laatste twintig minuten zijn eigen doelman tweemaal passeerde. Die keeper, de Nederlander Westerveld, moest in de 72ste minuut voor het eerst een doelpunt incasseren. Jauregui tikte een voorzet onhandig in eigen doel. Twee minuten voor tijd wist hij Westerveld opnieuw te verrassen, maar zelf had hij ook niet in de gaten dat hij de kopbal van invaller Pandiani met zijn rug tot doelpunt promoveerde. Zo maakte Jauregui ongewild de openingstreffer van Nihat ongedaan.

Deportivo, dat woensdag in de Champions League nog met 8-3 werd vernederd door Monaco, heeft nu 25 punten uit 11 duels. Valencia en Real Madrid hebben een verliespunt minder en kunnen zondag weer samen aan kop komen.

Bron: ANP