Menu

Celta-trainer Lotina ziedend op scheidsrechter

Na het ongelukkige verlies van Celta de Vigo, woensdag in de UEFA Champions League tegen Ajax, onstak de trainer van de Spaanse club op de persconferentie in grote woede. Volgens Miguel Angel Lotina was zijn ploeg zwaar benadeeld door de Duitse arbiter Markus Merk. ,,Wij zijn het slachtoffer geworden van deze scheidsrechter'', vloekte een woedende Lotina vlak na het duel.

Volgens de Spanjaard werden Celta twee strafschoppen door de neus geboord. ,,Ik zou willen dat de UEFA deze wedstrijd aan de hand van televisiebeelden beoordeelt. Dan moeten ze tot de slotsom komen dat we zwaar zijn gedupeerd.'' Een van zijn spelers repte volgens het Spaanse journaille in de perszaal zelfs van omkoping.
,,Daar kan ik me wel iets bij voorstellen'', aldus Lotina in zijn tirade.
Ajax-trainer Ronald Koeman wuifde de kritiek van zijn collega lachend weg. ,,Hij kan er waarschijnlijk niet tegen dat hij verloren heeft. Ik heb de beelden teruggezien op televisie en vond het geen penalty's. Maar hij zit wat moeilijk in zijn positie en roept dan dit soort dingen. Mij lijkt het onzin'', aldus Koeman, verwijzend naar de slechte prestaties van Celta de Vigo in de Spaanse competitie.