Menu

Celtic verslaat Manchester United in testimonial

In de ,,Ryan Giggs-testimonial'', gespeeld ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van de aanvaller uit Wales bij Manchester United, maakte vooral Celtic grote indruk. Op Old Trafford Celtic won met 4-3 van de Engels kampioen. Celtic speelde met de Nederlander Bobby Petta en Henrik Larsson, de Europees topscorer en oud-speler van Feyenoord.

Bij Manchester United debuteerde ook een andere miljoenenaankoop, de van Lazio gekomen Veron. De Argentijn scoorde eveneens.

Als grote verrassing voor de jubilaris verscheen een kwartier voor tijd Erik Cantona in het veld. De Fransman (35), enkele jaren geleden al gestopt, wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers ooit van Manchester United.

Celtic, volgende week tegenstander van Ajax in de kwalifactie van de Champions League, leidde verrassenderwijs al na vijf minuten met 2-0. Sutton en Lennon waren verantwoordelijk voor de Schotse treffers. Voor het elftal van coach O'Neil waren verder nog Lambert en Moravcik succesvol.

Dat Manchester United, dat Van Nistelrooy ook nog eens op de lat zag schieten, voor 67.500 toeschouwers niet al te voortvarend begon was het elftal niet kwalijk te nemen. Amper 24 uur te voren waren ze na een vlucht van 13 uur uit het vliegtuig gestapt. De selectie was in Thailand geweest voor een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De winst van Celtic had nog een bijzonder tintje. Enkele dagen geleden drongen officials van de club erop aan, samen met die van stadgenoot Glasgow Rangers, op relatief korte termijn in de Engelse competitie te willen spelen.

Bij het duel van woensdag, tussen de twee nationaal kampioenen, stond de officieuze titel van kampioen van Groot-Brittannië op het spel. Die behoort nu toe aan de Schotten.