Menu
Cerny helpt Jong Ajax langs Fortuna

Cerny helpt Jong Ajax langs Fortuna

Na de interlandperiode konden de spelers van Jong Ajax vrijdag weer een reis maken. De bestemming was Sittard, waar Fortuna de opponent was. Jong Ajax pakte in de blessuretijd de volle winst, 1-2. ,,We hadden vandaag iets onverzettelijks over ons", vond trainer Andries Ulderink.

De hele maand maart was Jong Ajax verstoken gebleven van overwinningen. Met die negatieve reeks maakte de ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink gelijk op de eerste dag van de nieuwe maand korte metten. In extremis wonnen de talenten dankzij invaller Vaclav Cerny met 1-2. ,,Het is achteraf makkelijk om te zeggen dat we de goal zagen aankomen, maar we bleven dreigend. Hij kon echt elk moment vallen", vertelde Ulderink na afloop.

Jong Ajax opende goed en kreeg het ook goede mogelijkheden via onder andere Richairo Zikvovic. De spits had een grote kans na een voorzet van Elton Acolatse, maar raakte de bal niet vol. Keeper Kaya raapte hem eenvoudig op. ,,Ik denk dat we voor rust al drie keer hadden moeten scoren. We deden ons echt te kort", vond de trainer.

De Ajacieden hebben het nakijken bij een kopbal van Van Son.
De Ajacieden hebben het nakijken bij een kopbal van Van Son.

Jong Ajax kreeg het deksel op de neus. Na ruim een half uur spelen kopte Van Son de bal kiezelhard tegen de touwen, 1-0. Ulderink: ,,We gaven nauwelijks iets weg. Eén slordig moment betekende een onnodig weggegeven hoekschop. Daarbij stonden we niet goed te dekken en viel de 1-0."

Grote kans
In de tweede helft had de thuisploeg een uitgelezen kans om Jong Ajax een vervelende helft te bezorgen. Hutten was doelman Indy Groothuizen voorbij maar schoot vervolgens in het zijnet. ,,We begonnen niet goed en het had ook verkeerd kunnen aflopen. Die kans maakte Fortuna niet en daarna herpakten we ons", had de trainer gezien.

Solo Muric
Na een uur spelen liet Robert Muric zien welke kwaliteiten hij bezit. In de kleine ruimte speelde hij op prachtige wijze Limburgse verdedigers uit. Helaas kreeg de actie geen doeltreffend slot. De inzet hobbelde naast.

Cerny
Met Vaclav Cerny bracht het trainersduo een kwartier voor tijd vers bloed in de spits. De jonge Tsjech, die deze week met de Onder 21 uit zijn land Malta met 7-0 had afgedroogd, had er zin in. In blessuretijd schoot hij zo hard op doel, dat doelman Kaya er slechts een handje tegen kreeg. In de rebound tikte Muric binnen, 1-1. Maar Cerny was nog niet verzadigd. In de allerlaatste minuut stuurde hij enkele Limburgers het bos in, drukte succesvol af, 1-2 en zorgde voor een enorme euforie in het veld en op de bank bij de Ajacieden. ,,Dat gaf maar aan hoe de groep er inzat. Ze hadden echt iets onverzettelijks over zich."

Scoreverloop: 33. Van Son 1-0, 90+2. Muric 1-1, 90+3. Cerny 1-2

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Owusu, Lartey Sanniez (78. Mirani), Van Bruggen, Warmerdam; El Mahdioui, Clement, De Jong; Muric, Zivkovic (75. Cerny), Acolatse

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Henk Korzelius