Menu
Cerny Tsjechisch talent 2014

Cerny Tsjechisch talent 2014

Vaclav Cerny is dit weekeinde in Tsjechië uitgeroepen tot talent van het jaar. De speler van Ajax A1 won die titel vorig jaar ook al. ,,Ik ben daar heel blij mee en trots op", aldus een opgetogen Cerny. ,,Ik ga mijn best doen om deze prijs ook volgend jaar te winnen, zodat ik hem drie keer op rij pak. Dat zou leuk zijn."

Cerny werd geboren op 17 oktober 1997 in Pribram en werd in januari 2013 gecontracteerd door Ajax. De linksbenige buitenspeler maakt vanaf 2014 deel uit van de jeugdopleiding.

Tijdens het Gala kreeg de Ajacied zijn prijs overhandigd door Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars. ,,Het was leuk voor Vaclav en voor Ajax goed dat ik erbij kon zijn. Onze filosofie met zelfopgeleide spelers is in Nederland en in veel andere landen bekend. Het is belangrijk om dat ook in zijn land Tsjechië onder de aandacht te brengen. Spelers uit de opleiding krijgen bij ons kansen. Vaclav is een groot talent en hij heeft zich al goed ontwikkeld hier. Dat is ook bij de technische staf van de A-selectie opgevallen. Frank heeft Vaclav, maar bijvoorbeeld ook Nouri en Van de Beek al regelmatig met het eerste mee laten trainen. We zijn met hem in gesprek over een nieuw contract, want hij heeft veel potentie. Ik denk dat de prijs terecht is."

Cerny zelf was blij dat Overmars bij de uitreiking aanwezig was: ,,Daar wil ik meneer Overmars heel erg voor bedanken. Het was voor mij heel speciaal dat hij die trofee aan mij wilde uitreiken. Ook mijn familie wil ik bedanken voor alles."

Cerny speelt zaterdag met de A1 tegen Feyenoord. Op het Europese podium kan hij zich op 24 februari weer laten zien in de wedstrijd tegen talenten van AS Roma.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Privécollectie Vaclav Cerny