Menu
Cerny uitgeschakeld op EK O21

Cerny uitgeschakeld op EK O21

Vaclav Cerny is met Tsjechië uitgeschakeld op het toernooi voor spelers onder de 21 jaar. De Ajacied en zijn teamgenoten verloren het beslissende groepsduel tegen Denemarken met 2-4.

De vleugelspeler van Ajax moest de vorige wedstrijd van Tsjechië O21 nog toekijken. Hij zag zijn team winnen van Italië en ook vandaag moest er worden gewonnen - van het reeds uitgeschakelde Denemarken - om kans te maken op de halve finale. En hoewel de Tsjechen het betere van het spel hadden, lukte dat niet.

Lucas Andersen
In de 23e minuut maakte oud-Ajacied Lucas Andersen de openingstreffer, maar vier minuten later trok Tsjechië de stand gelijk. Schick scoorde uit een voorzet van Cerny de 1-1. Tien minuten voor rust namen de Denen echter wederom de voorsprong en konden die verdedigen tot de 54e minuut. Toen maakte de ploeg van Cerny weer gelijk.

Maar ondanks goede kansen, onder andere voor Cerny zelf, en een overwicht lukte het Tsjechië niet het scoreverloop te keren, want het was wederom Denemarken dat de leiding nam. Dit keer gaven ze die niet meer uit handen. Sterker nog. In de blessuretijd breidden de fortuinlijke Denen de score zelfs uit naar 2-4.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst