Menu
Challa, Mickey en Greg tellen af

Challa, Mickey en Greg tellen af

Ajax trainde woensdag voor het eerst in de wetenschap dat de ploeg twee overwinningen van de dertigste landstitel is verwijderd. Na twee vrije dagen ging de focus woensdag op de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Op Rasmus Lindgren na trainde iedereen mee. Het aftellen naar een grande finale is begonnen.

‘Lekker Challa!’, klinkt het als Kenneth Vermeer een mooie redding verricht. Even later gevolgd door: ‘Goed Greg’ en ‘Geef Lorri, geef!’ als Gregory van der Wiel en Lorenzo Ebecilio in het spel worden betrokken. Zo maar wat soundbites van een ochtend op de Toekomst, waar blijkt dat veel spelers over een bijnaam beschikken. Zo zijn ‘Dré’ (André Ooijer), ‘Nico’ (Nicolas Lodeiro) en ‘Mickey’ (Miralem Sulejmani) ook veelgehoorde namen tijdens het partijspel.

Veel namen zijn gemakkelijk te herleiden, maar ‘Challa’? Vermeer geeft uitleg: ,,Die bijnaam heb ik al sinds ik bij Ajax zit. In mijn eerste jaar bij de jeugd gaven we elkaar allemaal bijnamen. Mij noemden ze al snel ‘Challa’, wat Surinaams voor ‘Ga weg joh’ betekent. Gewoon voor de grap zeiden we dat tegen elkaar. Maar nu, jaren later wordt het nog steeds gebruikt.” En meer dan ooit eigenlijk. Ook Frank de Boer noemt de keeper van Ajax geregeld bij zijn andere naam.

Onder toeziend oog van Sonny Silooy, tegenwoordig hoofd jeugdopleiding bij DC United, kon De Boer woensdag over een vrijwel volledige groep beschikken. Alleen Rasmus Lindgren ontbrak bij de groepstraining. De Zweed is herstellende van zijn knieblessure. Aras Özbiliz, die dinsdagavond de hele wedstrijd met Jong Ajax speelde, deed ongeveer de halve training mee.

Voor ‘Challa’ en zijn medespelers staat alles deze dagen in het teken van Heerenveen. Als Ajax zondag in Friesland wint, is de club nog slechts één zege van het kampioenschap verwijderd. Benieuwd of er bij een mogelijke huldiging straks nog meer bijnamen opduiken.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

'Greg' van der Wiel in duel met Daley Blind. 'Greg' van der Wiel in duel met Daley Blind.
Mounir El Hamdaoui probeert Vurnon Anita van zich af te houden. Mounir El Hamdaoui probeert Vurnon Anita van zich af te houden.
Sonny Silooy ontmoette veel oude bekenden op de Toekomst. Sonny Silooy ontmoette veel oude bekenden op de Toekomst.