Menu
Champ Camp in de ArenA

Champ Camp in de ArenA

Het moet de droom zijn van iedere Ajacied; kamperen in de Amsterdam ArenA. Tientallen Ajax-fans brachten de afgelopen nacht door op het gras van de ArenA. De kampeerders ontbeten bovendien met de selectieleden.

Zondag en maandag werden tentjes opgebouwd en weer afgebroken in de Amsterdam ArenA. Zondag en maandag werden tentjes opgebouwd en weer afgebroken in de Amsterdam ArenA.

Kort na Ajax - Heracles Almelo gingen de eerste haringen de grond in. Zondagavond al bood het stadion een wel heel bijzondere aanblik. De ArenA ingericht als luxe camping. Groengele tentjes bepaalden een halve dag het beeld. ‘Champ Camp, wake up at your favourite club’, staat op de ingang van ieder tentje gedrukt. Wakker worden op het veld van Ajax. De winnaars van een kleurplatenwedstrijd van Ajax’ shirtsponsor ABN AMRO wonnen een plekje op deze unieke camping.

Alle deelnemers aan het Champ Camp werden getrakteerd op een overheerlijk ontbijt. Alle deelnemers aan het Champ Camp werden getrakteerd op een overheerlijk ontbijt.

,,We hebben afgelopen nacht iets minder geslapen dan normaal’’, vertelt Lodewijk van der Poel, vader van de 11-jarige Michael. ,,Maar zo’n slaaptekort neem je op de koop toe. Dit is toch een unieke ervaring. Zondag ging om 23.00 uur het licht uit. Daarna was het rustig tot 7.30 uur.’’ Lachend: ,,Er is weinig gekeet vannacht.’’ Zoon Michael pendelt druk langs alle campingtafeltjes. De voltallige selectie is deze vroege ochtend uitgerukt om de gasten een goede morgen toe te wensen.

Sommige Ajacieden ontbijten gezellig mee. De kater van de gemiste titel is, zo te zien, al aardig weggewerkt. Het enthousiaste onthaal van de kampeerders tovert een glimlach op het gezicht van menige Ajacied. Voordat de groengele tentjes weer worden afgebroken, krijgen de gasten een ontbijtje. Bij het afscheid trakteert De Bank alle kampeerders bovendien op een aantal cadeautjes.

Na te zijn gewekt door de selectieleden was er de mogelijkheid om handtekeningen te verzamelen. Na te zijn gewekt door de selectieleden was er de mogelijkheid om handtekeningen te verzamelen.

,,Het was koud, maar vooral erg leuk’’, vertelt Michael, terwijl hij zijn handtekeningenjacht kort onderbreekt. ,,We zijn eerst bij de wedstrijd tegen Heracles geweest. Na de overwinning hebben we ons tentje opgezet.’’ De krabbel van Luis Suarez is het pronkstuk in het handtekeningenboekje van de tiener. Wie mijn favoriete Ajacied is? Dat was eerst altijd Klaas Jan Huntelaar. Nu is dat Luis Suarez. Net als ik is hij ook snel en staat hij ook rechtsbuiten in zijn elftal.’’

Groepsontbijt op een wel heel bijzondere camping. Groepsontbijt op een wel heel bijzondere camping.
Ook Ajax' erevoorzitter Michael van Praag had een plekje gevonden in de ArenA. Ook Ajax' erevoorzitter Michael van Praag had een plekje gevonden in de ArenA.