Menu
Champions League-avond in beeld

Champions League-avond in beeld

Het werd een avond om niet snel te vergeten. Met lef en flair werd Manchester City woensdagavond naar huis gestuurd. Daags na de tweede thuiswedstrijd in de UEFA Champions League kijken we via een alternatief fotoverslag terug op deze onvergetelijke avond. Fotograaf Gerard van Hees focuste zich op de grote media-aandacht in de ArenA.

De mediarecords van Ajax - Dinamo Kiev en Ajax - Real Madrid (2010) werden niet gebroken, maar het scheelde weinig. In totaal waren er woensdagavond 138 mediavertegenwoordigers (waaronder 33 fotografen) in de ArenA aanwezig om verslag te doen van Ajax - Manchester City. En dat getal staat nog los van de afgevaardigden van alle ‘home broadcasters’. Zo waren onder meer de NOS, BSkyB, Al Jazeera, Viasat Denmark en Fox Australia met groot materieel naar de ArenA gekomen om verslag te doen van de voor Ajax historische voetbalavond.

Frank de Boer had voor de wedstrijd verschillende interviews met de 'home broadcasters'. Frank de Boer had voor de wedstrijd verschillende interviews met de 'home broadcasters'.
Frank de Boer in gesprek met Al Jazeera. Frank de Boer in gesprek met Al Jazeera.
Drukte op de perstribune. Drukte op de perstribune.
Ook AZ-coach Gertjan Verbeek was in de ArenA aanwezig. Ook AZ-coach Gertjan Verbeek was in de ArenA aanwezig.
De volle perstribune tijdens Ajax - Manchester City. De volle perstribune tijdens Ajax - Manchester City.
De spelers staan opgesteld voor de CL-hymne. De spelers staan opgesteld voor de CL-hymne.
Veel buitenlandse radio- en tv-commentatoren deden verslag van Ajax - City. Veel buitenlandse radio- en tv-commentatoren deden verslag van Ajax - City.
Andy Houtkamp van NOS Langs de Lijn. Andy Houtkamp van NOS Langs de Lijn.
De wedstrijd was ook rechtstreeks te volgen via Ajax Radio. De wedstrijd was ook rechtstreeks te volgen via Ajax Radio.
In totaal waren er 33 fotografen actief tijdens Ajax - City. In totaal waren er 33 fotografen actief tijdens Ajax - City.
De tv-camera's vanaf de tweede ring leveren de meeste beelden tijdens een wedstrijd. De tv-camera's vanaf de tweede ring leveren de meeste beelden tijdens een wedstrijd.
Blijdschap bij Christian Eriksen na de 3-1. Blijdschap bij Christian Eriksen na de 3-1.
Christian Eriksen doet zijn verhaal voor de camera van Sport 1. Christian Eriksen doet zijn verhaal voor de camera van Sport 1.
Niklas Moisander doet zijn verhaal bij RTV Noord-Holland. Niklas Moisander doet zijn verhaal bij RTV Noord-Holland.
Even later meldde Moisander zich bij de schrijvende pers. Even later meldde Moisander zich bij de schrijvende pers.
De winnende coach bij de NOS. De winnende coach bij de NOS.
De verliezende coach doet zijn verhaal. De verliezende coach doet zijn verhaal.
Aanvoerder Siem de Jong kwam na afloop gelijk live in de uitzending van de NOS. Aanvoerder Siem de Jong kwam na afloop gelijk live in de uitzending van de NOS.