Menu
Champions League-avond in beeld

Champions League-avond in beeld

Alle verhalen over Ajax - Borussia Dortmund zijn inmiddels verteld. Daags na de laatste thuiswedstrijd in de UEFA Champions League kijken we via een alternatief fotoverslag terug op de avond die in een 1-4 nederlaag eindigde. Met een speciaal oog voor alle mensen die in de ArenA in waren. Fotograaf Gerard van Hees legde de avond in beeld vast.

De dragers van de grote Champions League-vlag hadden vooraf nog een goed humeur. De dragers van de grote Champions League-vlag hadden vooraf nog een goed humeur.
Dat gold uiteraard ook voor Mister Ajax Sjaak Swart. Dat gold uiteraard ook voor Mister Ajax Sjaak Swart.
De toeschouwers in de ArenA waren vooraf nog vol verwachting. De toeschouwers in de ArenA waren vooraf nog vol verwachting.
De gasten van hoofdsponsor AEGON kregen allemaal een persoonlijke kaart. De gasten van hoofdsponsor AEGON kregen allemaal een persoonlijke kaart.
Voor de inwendige mens werd goed gezorgd in de verschillende restaurants van het nieuwe hoofdgebouw van de ArenA. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd in de verschillende restaurants van het nieuwe hoofdgebouw van de ArenA.
Zanger Koos Alberts was als altijd van de partij. Zanger Koos Alberts was als altijd van de partij.
Volle trappenhuizen rond 20:00 uur. Volle trappenhuizen rond 20:00 uur.
Op jacht naar het ideale plaatje vlak voor de aftrap. Op jacht naar het ideale plaatje vlak voor de aftrap.
Ruim 48.000 toeschouwers waren getuige van Ajax - Borussia Dortmund. Ruim 48.000 toeschouwers waren getuige van Ajax - Borussia Dortmund.
Er waren ook veel Duitse fans in de ArenA. Er waren ook veel Duitse fans in de ArenA.
De 22 hoofdrolspelers van de avond. De 22 hoofdrolspelers van de avond.
De geblesseerde Ryan Babel zat dicht bij zijn teamgenoten. De geblesseerde Ryan Babel zat dicht bij zijn teamgenoten.
Volle tribunes. Volle tribunes.
Een sfeervol VAK410. Een sfeervol VAK410.
Er zaten liefst 2.600 fans van Borussia Dortmund in het bezoekersvak. Er zaten liefst 2.600 fans van Borussia Dortmund in het bezoekersvak.
Een teleurgestelde Frank de Boer. Een teleurgestelde Frank de Boer.
En een blije Jürgen Klopp... En een blije Jürgen Klopp...
Aan camera's geen gebrek tijdens een belangrijke CL-wedstrijd. Aan camera's geen gebrek tijdens een belangrijke CL-wedstrijd.
Danny Hoesen redde de eer met enige Ajax-doelpunt van de avond. Danny Hoesen redde de eer met enige Ajax-doelpunt van de avond.
De vijfde (of zesde) man houdt het spel nauwlettend in de gaten. De vijfde (of zesde) man houdt het spel nauwlettend in de gaten.
De schoonmakers zorgden er na afloop voor dat ArenA er 'the day after' weer spik en span uitziet. De schoonmakers zorgden er na afloop voor dat ArenA er 'the day after' weer spik en span uitziet.
Toch nog wat vrolijke gezichten na afloop. Toch nog wat vrolijke gezichten na afloop.
Knalharde cijfers: 1-4. Knalharde cijfers: 1-4.
De nederlaag kwam hard bij Ajax. De nederlaag kwam hard bij Ajax.
Het werd helaas een avond om snel te vergeten. Snel naar huis maar. Het werd helaas een avond om snel te vergeten. Snel naar huis maar.