Menu
Chantal de Ridder in blijde verwachting

Chantal de Ridder in blijde verwachting

Chantal de Ridder verwacht deze zomer haar eerste kindje. De 28-jarige speelster van de Ajax Vrouwen is in juli uitgerekend. Vanwege haar zwangerschap komt ze dit seizoen niet meer in actie voor het team van Benno Nihom. De Ridder blijft de komende tijd in training om haar conditie op peil te houden.

De Ridder heeft dit seizoen niet veel speelminuten gemaakt voor de Ajax Vrouwen vanwege een slepende bilblessure. Ze is van plan na haar zwangerschap terug te keren en wedstrijden te spelen. ,,2018 gaat voor mij een mooi jaar worden waarin ik moeder word en hopelijk de blessure achter mij kan laten. Ik heb vertrouwen in een terugkeer, daarin heb ik met Daphne (Koster) een goed voorbeeld.”

Koster: 'Goed luisteren naar eigen lichaam'
Manager vrouwenvoetbal Daphne Koster werd zelf moeder tijdens haar carrière als speler van de Ajax Vrouwen. Nadat haar eerste dochter werd geboren, kwam ze terug en won ze met Ajax afgelopen seizoen de landstitel en de KNVB Beker. ,,Supermooi voor Chantal dat ze zwanger is", zegt Koster. ,,Uit ervaring weet ik dat je als topsporter na een zwangerschap weer terug kan komen op niveau. Het belangrijkste is dat ze naar haar lichaam luistert en aangeeft waar haar grenzen liggen. Bij Ajax gaan we er in ieder geval alles aan doen om haar zo goed mogelijk te begeleiden.”

Enthousiaste reacties teamgenoten
De aanstaande moeder lichtte tijdens het trainingskamp in Portugal haar teamgenoten in. ,,Iedereen reageerde erg enthousiast, ik heb zelfs al een klein cadeautje gehad. Het is erg fijn dat mijn teamgenoten positief reageerden.”

,,Ik ben er de komende maanden een tijdje uit, maar ik blijf betrokken bij de Ajax Vrouwen. In overleg met Benno en Daphne zal hier een invulling aan worden gegeven.”

B R E A K I N G ! ! 🤰 @ChantaldeRidder is in blijde verwachting! Van harte Chantal!

Lees meer 👉 https://t.co/AWo1wgbC1K#trainingskamp 🇵🇹 pic.twitter.com/tTyWSr1Iwh

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 12 januari 2018

Lees ook: Liveblog Portugal
Lees ook: Blog Desiree van Lunteren

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl