Menu
Chantal de Ridder zet punt achter haar voetbalcarrière

Chantal de Ridder zet punt achter haar voetbalcarrière

Chantal de Ridder bergt haar voetbalschoenen op. Vanaf 2007 was de aanvaller te zien in de Eredivisie vrouwen en sinds 2013 in het rood-wit van Ajax. Met de Amsterdammers werd zij 2 keer landskampioen en won zij maar liefst 4 keer de KNVB Beker. "Nu is het tijd voor andere dingen, waaronder mijn gezin", stelt ze.

Waarom heb je besloten je voetbalcarrière te beëindigen?
"Er waren binnen Ajax twijfels over mijn fitheid en belastbaarheid en dat heb ik uitgebreid met Daphne Koster besproken. De kans op speelminuten zou minimaal zijn en als voetballer is wedstrijden spelen natuurlijk het belangrijkste. Dan vind ik het niet meer waard, zeker nu ik net moeder ben, er zoveel tijd en energie in te steken."

Baby nieuws, van ons als trotse ouders! Op vrijdag 20 juli 2018 is onze dochter Sofie geboren! ����‍��‍�� #genieten #schatje #blijgezinnetje pic.twitter.com/DvYgFE6ySP

— Chantal de Ridder (@ChantaldeRidder) 23 juli 2018

Wat was je hoogtepunt bij Ajax?
"Dat is toch wel de 1e keer dat wij ‘de dubbel’ pakten. Op 19 mei 2017 wonnen wij thuis met 2-1 van ADO Den Haag en werden wij voor de 1e keer, in het 5-jarig bestaan van de Ajax Vrouwen, kampioen van Nederland. Twee weken later werd daar ook de KNVB Beker aan toegevoegd doordat wij met 2-0 wonnen van PSV en dus was de dubbel een feit. Een onvergetelijk moment. Dat wij deze prestatie een jaar later mochten prolongeren, was een beloning voor het harde werken."

De Ridder viert feest na het winnen van de KNVB-beker in 2017
De Ridder viert feest na het winnen van de KNVB-beker in 2017

Landskampioen voor de 1e keer in de geschiedenis!
Landskampioen voor de 1e keer in de geschiedenis!

Hoe voelde het om je carrière met een prijs af te sluiten?
"Dat was hartstikke mooi. Daar hebben wij het hele seizoen voor gewerkt. Erg jammer dat de landstitel er niet in zat, maar dan voelt het wel goed om de beker te winnen. De cirkel is rond."

De Ajax Vrouwen winnen voor het 3e jaar op rij de KNVB-beker
De Ajax Vrouwen winnen voor het 3e jaar op rij de KNVB-beker

Wat zijn je toekomstplannen?
"Eerst lekker vakantie houden en genieten van mijn gezin en dochtertje Sofie. Daar ga ik nu veel tijd voor vrij maken. Maar ik ben een bezige bij en momenteel nog druk bij SC Buitenveldert als technische coördinator van de meidenafdeling. Ik zal zeker actief blijven in het vrouwenvoetbal. Hierover volgt binnenkort een gesprek met de clubleiding", sluit De Ridder af.

Bekijk ook: Highlights bekerfinale Ajax Vrouwen - PEC Zwolle

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé