Menu
'Chari' stapt opnieuw als lachende winnaar van het veld

'Chari' stapt opnieuw als lachende winnaar van het veld

Doldwaze taferelen tijdens het afsluitende kopspel. Nederland tegen De Rest (van de Wereld) maken er in de derde, beslissende set om de winst een ware thriller van. In de beslissende fase duren de rally's aanzienlijk langer. Geen speler wil voor zijn collega-speler onder doen. Uiteindelijk delven de Nederlanders het onderspit. Een breed lachende Angelos Charisteas behoort tot de winnaars.

De Griek heeft dubbel reden tot lachen. Een etmaal eerder vierde de spits zijn rentree in het eerste elftal met een treffer en een overwinning. ,,Zondag was de afsluiting van een mooie, maar intensieve week’’, blikt Charisteas nog eenmaal terug. Blessureleed hield de Griek ruim tweeënhalve maand langs de kant. Afgelopen week maandag (tegen Jong NAC) én donderdag (Jong PSV) deed de weer volledig fit verklaarde aanvaller wedstrijdritme op bij Jong Ajax. In Arnhem sloot Charisteas een vervelende periode op kenmerkende wijze af: scorend. ,,Een goal die net zo belangrijk is voor mijzelf als voor het team’’, vervolgt de lange Ajacied. ,,Gelukkig heb ik mijn scorende kwaliteiten tegen Vitesse, altijd een lastige tegenstander, kunnen tonen. Alleen op die manier kan ik laten zien dat ik weer helemaal terug ben.’’

Charisteas, liefkozend ‘Chari’ genoemd door zijn ploeggenoten, betrekt collega-spits Markus Rosenberg snel in zijn terugblik. Dat hij tegen de Vitessenaren een aanvalskoppel vormde met de Zweed, is ‘Chari’ goed bevallen. ,,Je zag het aan de wijze waarop onze tweede goal tot stand kwam. De samenwerking verliep prima. We voelen ons allebei prettig, samen in de spits. Het is lekker voetballen zo. De goals waren gisteren trouwens niet het belangrijkste, vond ik. Dat we nog veel meer kansen hebben afgedwongen, was ook positief.’’
Met een knipoog en een schalkse lach: ,,Maar de winst in dit kopspel is natuurlijk helemaal geweldig.’’

Winst en verlies lagen ontzettend dicht bij elkaar, daags na de zege op Vitesse. De kunstgrassprieten hadden het zwaar te verduren onder al het sportieve Ajax-geweld. Nadat Nederland de eerste set glansrijk had gewonnen, trok De Rest de stand in de tweede set gelijk. In de derde en beslissende set hielden beide partijen elkaar tot 15-15 in balans. De ploeg die als eerste twee punten voorsprong nam, werd winnaar.

,,Dit is bloedstollend'', voorzag assistent Gerard van der Lem het tafereel van commentaar. Dat de ploeg van Charisteas (de Griek vormde een team met Yannis Anastasiou, Markus Rosenberg, Tomás Galásek en Hatem Trabelsi) uiteindelijk met 16-18 als winnaar van het kunstgrasveld stapte, zat vooral Nederland-speler Wesley Sneijder niet lekker. Woeste armgebaren en een boze blik van de middenvelder spraken boekdelen. Sneijders ploeggenoten Nigel de Jong, John Heitinga, Urby Emanuelson en Nourdin Boukhari stapten ook al balend van het veld.
Op doelman Maarten Stekelenburg en Juanfran na bleven de overige Ajacieden -uitgezonderd de spelers die zich vanavond melden bij Jong Ajax - binnen in de Amsterdam ArenA. Stekelenburg werd onder handen genomen door keeperstrainer Fred Grim, terwijl Juanfran zich uit voorzorg beperkte tot rondjes lopen rond het veld. Toen het roemruchte en razendspannende kopspel begon, was de Spanjaard alweer vertrokken richting stadioncatacomben. Binnen de stadionmuren vervolgde linksback Juanfran zijn trainingssessie.