Menu

Charisteas ontbreekt op WK

Angelos Charisteas zal zijn kunsten niet vertonen op het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. De spits van Ajax werd woensdagavond uitgeschakeld in de kwalificatiereeks voor het toernooi in Duitsland. Ondanks een 1-0 overwinning op Georgië (doelpunt Papadopoulos) plaatsten de Grieken zich niet, want ook de concurrenten in groep 2 zetten hun laatste kwalificatieduel om in een zege.

Turkije eindigde als tweede na een overwinning in Albanië (0-1), terwijl Denemarken op de derde plek finishte door Kazachstan met 1-2 terug te wijzen. Charisteas en co. kwamen niet verder dan plaats vier, zodat de regerend Europees kampioen niet op jacht kan naar roem op mondiaal niveau.
Tsjechië kan dat wel, als de ploeg van de Ajacieden Zdenek Grygera en Tomás Galásek tenminste de play-offs overleeft. De Tsjechische ploeg stelde woensdagavond de tweede plaats in groep 1 veilig (achter Nederland), dankzij een eenvoudige overwinning in Finland. Jun, Rosicky en Heinz zorgden voor de cijfers 0-3. Grygera en Galásek maakten beiden de 90 minuten vol.
Armenië (zonder Ajacied Edgar Manucharyan) voorkwam dat het als laatste in groep 1 eindigde. De ploeg won met 3-0 van Andorra.
Na Hatem Trabelsi (die zich zaterdag al met de Tunesische nationale ploeg verzekerde van een ticket naar Duitsland) is ook het Zweden van Markus Rosenberg geplaatst voor het toernooi. De Scandinavische equipe versloeg woensdag IJsland met 3-1 en eindigde daarmee als een van de beste nummers twee.