Menu

Charisteas scoort op eerste training

De eerste training van Ajax van dit jaar was er niet één om de Ajacieden langzaam weer te laten wennen aan de bal, het veld en de kou in Nederland. Er werd veel loopwerk verricht en de training werd besloten met twee partijtjes. Charisteas, die pas net had kennisgemaakt met zijn nieuwe teamgenoten, deed op de training al wat van hem wordt verwacht: scoren.

Onder grote belangstelling van supporters en pers maakte Angelos Charisteas voor de eerste keer de gang van de kleedkamer in de Amsterdam ArenA naar het naastgelegen trainingsveld. De Griek werd begroet door de supporters, en de fotografen en cameraploegen legden elke beweging van de nieuwe Ajacied vast.

Samen met zijn teamgenoten volbracht hij de warming-up, waarna een paar korte oefeningen met bal volgden. Voor de meeste Ajacieden vormde dat geen enkel probleem, maar Charisteas was wat onwennig door het hoge baltempo en de onbekendheid van het behendigheidsspelletje.

Na weer een sessie loopoefeningen werd een partijtje van twaalf minuten gespeeld, met twee neutrale spelers. Voor het laatste partijtje moesten twee doelen het veld op worden gedragen.

In die twaalf minuten, waarin niet met keepers werd gespeeld, mocht alleen gescoord worden als de pass van een medespeler kwam. De Ajacieden konden het partijtje verkorten door eerder dan twaalf minuten twee maal te scoren. Charisteas leek daar wel oren naar te hebben, want na enkele minuten kopte hij raak namens de gele partij. Zijn teamgenoten in de partij staken tegelijk hun armen in de lucht, wat een glimlach op het gelaat van de Griek veroorzaakte. Vervolgens duurde het even, maar maakte Nicolae Mitea voor geel het partijtje uit. Charisteas liep tevreden van het veld. Hij bleef nog even hangen om verschillende media te woord te staan en stortte zich vervolgens in de supportersmenigte die hem stond op te wachten voor een handtekening of een foto.