Menu
Charisteas weer bijna fit

Charisteas weer bijna fit

Angelos Charisteas trainde dinsdagochtend voor het eerst weer met de groep mee. Met de Griek gaat het steeds wat beter. Ook Daniël de Ridder en Filipe voegden zich vandaag bij de groep, voor een heerlijke afwerkoefening en een partijtje.

Tegen de middag stapte Angelos Charisteas tevreden van het veld. ,,Ik ben blij dat ik in ieder geval weer met de groep kan meetrainen. In het laatste gedeelte van de partij ben ik voluit gegaan en dat ging wel aardig. Of ik donderdag haal, lijkt me twijfelachtig, we zullen eerst kijken hoe het morgen op de training gaat. Ik heb nog een beetje last, maar ik geloof dat dat normaal is", vertelde de spits terwijl hij de fysiotherapeut die naast hem stond vragend aankeek. Deze knikte geruststellend waarop Charisteas een glimlach op het gezicht toverde en het veld verliet.

De training bestond uit een lange oefening vol kaatsen, voorzetten en afronden, gevolgd door een grote partij. De teams bestonden uit zeven spelers plus een keeper en twee neutrale spelers. De 'hesjes', waar Charisteas niet toe behoorde, versloegen wit vrij eenvoudig. ,,Jij hebt het ook maar makkelijk", sprak Van der Lem tegen de 'neutrale' Maduro na afloop. ,,Jij wint altijd omdat je een beetje bij beide partijen hoort. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is na afloop je handen in de lucht te steken, want wie er ook wint, jij hoort daarbij." Maduro kon weinig tegen de logica van de assistent-trainer inbrengen. ,,U hebt gelijk, trainer", antwoordde de jonge middenvelder maar.

De selectie van Ajax traint woensdagochtend weer om half elf.