Menu

Charisteas wint WK-kwalificatieduel

Angelos Charisteas heeft met Griekenland het WK-kwalificatieduel tegen Denemarken met 2-1 gewonnen.

Angelos Charisteas was de enige Ajacied die woensdagavond een serieuze wedstrijd speelde. Zijn collega's die aan interlands deelnamen deden dat op vrienschappelijke basis. Zo niet de spits. Hij trad met Griekenland aan tegen Denemarken en de regerend Europees kampioen moest winnen om een voorschot te nemen op de tweede plaats.

Charisteas stond in de basis en speelde de hele wedstrijd. Hij zag van dichtbij hoe zijn collega Zagorakis in de 25ste minuut de stand op 1-0 bracht. Zeven minuten later was het Angelos Basinas die vanaf de penaltystip 2-0 op het bord zette. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Dennis Rommedahl Denemarken naar 2-1. Bij de Denen speelde AZ'er Kenneth Perez de tweede helft, maar in het bijzijn van de inwoner van het Noord-Hollandse Oudkarspel veranderde er niets aan de score.

Door de zege mag Griekenland weer hopen op een plaatsje op het wereldkampioenschap voetbal van 2006 in Duitsland. De ploeg staat nu tweede met 8 punten uit 5 wedstrijden en heeft daarmee twee punten voorsprong op achtervolgers Denemarken, Turkije en Albanië. Groepsleider Oekraïne is nog ver uit zicht. Die ploeg
staat met een wedstrijd meer gespeeld op veertien punten.