Menu

Cheque benefietduel overhandigd

Ajax heeft in China de opbrengst van het benefietduel tussen Jong Ajax en Jong Liverpool overhandigd aan Right To Play. Een cheque ter waarde van 40 duizend euro werd in ontvangst genomen door Gao Hong, voormalig doelvrouw van het Chinese voetbalelftal.

Jong Ajax speelde in mei op de Toekomst tegen Jong Liverpool een benefietwedstrijd. Het duel trok ruim 4000 toeschouwers en leverde (met grote dank aan AEGON en adidas) een flink bedrag op. Het hele bedrag komt ten goede aan Right To Play, de internationale humanitaire organisatie die met sport- en spelprogramma’s de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld probeert te verbeteren. Right To Play zal het geld van het benefietduel besteden aan projecten voor kinderen uit arme Chinese gezinnen, die van het platteland naar de stad zijn verhuisd. Zij krijgen zo de kans zich te ontwikkelen.

Een afvaardiging Ajacieden is momenteel in China om de samenwerking met de Chinese voetbalbond gestalte te geven. Tijdens het verblijf geven Ajax-trainers Robin Pronk en Casimir Westerveld diverse voetbalclinics. Marcus Keane (foto boven), manager internationale marketing, overhandigde namens Ajax de Right To Play-cheque.

Het geld gaat naar kinderen uit arme boerengezinnen die in de stad zijn komen wonen. Het geld gaat naar kinderen uit arme boerengezinnen die in de stad zijn komen wonen.