Menu
China verslaat 'Ajax'

China verslaat 'Ajax'

Ter afsluiting van vier dagen Ajax-clinics op het National Football Training Center van de Chinese voetbalbond, werd deze week een onderlinge wedstrijd gespeeld tussen China U14 en U15. Daarbij speelde een groep in het Ajax-shirt en het andere team in het shirt van China.

Het werd een leuke en afwisselende wedstrijd waarin beide teams de lessen van de afgelopen dagen in praktijk probeerden te brengen. Vijf maal is er gescoord in het duel. China trok uiteindelijk aan het langste eind. De spelers keken na afloop met veel plezier terug op de clinics en de Amsterdamse benadering van voetbal.

Ajax-trainers Robin Pronk en Casimir Westerveld konden vaststellen dat sommige spelers uit hun schulp kropen en zich meer lieten gelden dan voorheen. Alle spelers maakten na afloop een diepe buiging naar de trainers toe als dank voor de clinics.

Tot slot werden de vier dagen met de jeugdtrainers van de Chinese voetbalbond geƫvalueerd.
De Chinese gastheren bedankten de Ajacieden voor het geven van de clinics en presentaties over de jeugdopleiding van Ajax. In augustus reizen enkele trainers van de Chinese voetbalbond naar Amsterdam af om de Ajax-jeugdopleiding van dichtbij te kunnen meemaken.

Ajax blijft deze week nog in China voor andere clinics. Ook wordt er een cheque overhandigd aan Right To Play met de opbrengst van de wedstrijd Jong Ajax - Jong Liverpool.

Voor de wedstrijd nog een korte uitleg van Casimir Westerveld. Voor de wedstrijd nog een korte uitleg van Casimir Westerveld.
Het elftal gehuld in Ajax-shirts poseert voor de aftrap. Het elftal gehuld in Ajax-shirts poseert voor de aftrap.
Een duel om de bal. Een duel om de bal.
Vol concentratie wordt de wedstrijd gevolgd. Vol concentratie wordt de wedstrijd gevolgd.