Menu
Chinees bezoek tijdens training

Chinees bezoek tijdens training

De 17 deelnemers aan het Chinese tv-programma Football Dream kwamen dinsdag een kijkje nemen bij de training bij Ajax. Na afloop was er een bijzondere meet & greet met Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam. 'Hoe word ik een goede spits?'

Een mooi beeld aan het einde van de training. Nadat alle hectiek rondom het fotomoment met de Ajacieden achter de rug is, gaan alle Chinese gasten op het trainingsveld zitten. De enige die nog staan zijn Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Jaap Stam én niet te vergeten de massaal uitgerukte Chinese media die voetbaltalenten op de voet volgen in Nederland. Het is tijd voor een vragenronde voor de Ajax-coaches die dankzij hun jaren bij FC Barcelona, Arsenal en Manchester United wereldwijde bekend zijn, met name ook in Azië.

‘Kunt u mij wat tips voor verdedigen geven?’ en ‘Welke techniek moet ik gebruiken als ik op doel schiet?’. Zomaar wat vragen die leven onder de deelnemers van Football Dream. Een antwoord van De Boer of Bergkamp weegt nu eenmaal net even zwaarder dan een aanwijzing van hun eigen trainer. En dus luisteren ze met open mond naar de tips die De Boer, Stam en Bergkamp voor ze hebben. De Chinese cameraploegen registreren alles, geholpen door een vertaalster die alles van het Nederlands en Engels in het Chinees vertaalt, en vice versa.

Directeur marketing Edwin van der Sar is vanuit Ajax nauw betrokken bij Football Dream. Directeur marketing Edwin van der Sar is vanuit Ajax nauw betrokken bij Football Dream.

Directeur marketing Edwin van der Sar volgt de meet & greet met plezier en belangstelling. Samen met Ronald de Boer en Aron Winter bracht hij begin mei een bezoek aan China voor de lancering van Football Dream. Tijdens de talentenjacht op de Chinese televisie wordt gezocht naar de beste jeugdvoetballer van China. De 17 uitverkoren zijn sinds vorige week dinsdag in Nederland en verblijven tot 6 augustus in een speciale villa in Nederhorst den Berg. De winnaar krijgt een stageplaats in de jeugdopleiding van Ajax.

Football Dream heeft via verschillende Chinese tv-kanalen (landelijke dekking) een bereik van in totaal liefst 1,2 miljard kijkers. De show wordt vanaf september op dertien zaterdagavonden op prime time uitgezonden. Vijf afleveringen staan geheel in het teken van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De 17 deelnemers aan Football Dream volgen aandachtig de training op de Toekomst. De 17 deelnemers aan Football Dream volgen aandachtig de training op de Toekomst.
Er was veel Chinese media op de Toekomst aanwezig. Er was veel Chinese media op de Toekomst aanwezig.
Uiteraard mocht een groepsfoto niet ontbreken. Uiteraard mocht een groepsfoto niet ontbreken.
Jaap Stam voorziet de Chinese gasten van een handtekening. Jaap Stam voorziet de Chinese gasten van een handtekening.
Een van de deelnemers aan Football Dream bestudeert het Ajax-blad 1900 Magazine. Een van de deelnemers aan Football Dream bestudeert het Ajax-blad 1900 Magazine.
Op de foto met Jaap Stam. Op de foto met Jaap Stam.
De handtekening van Frank was zeer gewild bij de Chinezen. De handtekening van Frank was zeer gewild bij de Chinezen.
Met behulp van een vertaalster luisteren Stam, Bergkamp en De Boer naar de vragen van de Chinezen. Met behulp van een vertaalster luisteren Stam, Bergkamp en De Boer naar de vragen van de Chinezen.