Menu
Chinese jeugd geniet van Ajax-training

Chinese jeugd geniet van Ajax-training

Met het imposante Vogelnest als achtergrond hebben Robin Pronk en Casimir Westerveld een twintigtal Chinese kinderen een onvergetelijke dag bezorgd. De Ajax-trainers brachten in Peking de jeugdige voetballers tijdens een clinic de kneepjes van het voetbalvak bij. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met AEGON en adidas.

Een kleine afvaardiging Ajacieden bevindt zich momenteel in China om het samenwerkingsverband met de Chinese voetbalbond gestalte te geven. Tijdens het verblijf worden er diverse clinics gegeven aan jeugdselecties van de Chinese bond. Afgelopen weekeinde stond er ook een training op het programma voor kinderen van relaties van AEGON CNOOC, de lokale joint venture van Ajax’ hoofdsponsor AEGON. De speciale voetbaldag vond plaats in Peking tegenover het beroemde Vogelnest. Dit stadion was vorig jaar het hoofdtoneel van de Olympische Spelen. Onder andere de indrukwekkende openings- en afsluitingsceremonie van het grootste sportevenement ter wereld vonden hier plaats.

De Chinese kinderen hadden het ontzettend naar hun zin tijdens de clinic. Ze hezen zich lachend in het roodwitte Ajax-thuisshirt, en genoten zichtbaar van de training van Pronk en Westerveld. Dat voetbal populair is in China bleek uit de passie waarmee werd gespeeld. Trotse ouders lieten de fotocamera’s overuren draaien en de Chinese voetbaltermen vlogen door de warme lucht van Peking. ,,Zo hoort een internationale partnership ingevuld te worden", vertelde Ronald van Liemt, hoofd sponsoring van AEGON. ,,Dit zullen deze kinderen niet snel vergeten.”

De Chinese kinderen beleefden een geweldige dag. De Chinese kinderen beleefden een geweldige dag.
Op de foto met Robin Pronk en Casimir Westerveld. Op de foto met Robin Pronk en Casimir Westerveld.
Duel om de bal. Duel om de bal.
Groepsfoto met het Vogelnest op de achtergrond. Groepsfoto met het Vogelnest op de achtergrond.
De clinic was voor kinderen van relaties van AEGON CNOOC. De clinic was voor kinderen van relaties van AEGON CNOOC.