Menu
Chinezen strijden om stage bij Ajax

Chinezen strijden om stage bij Ajax

Directeur marketing Edwin van der Sar is momenteel samen met Ronald de Boer en Aron Winter in China voor de lancering van Football Dream. Tijdens de talentenjacht op de Chinese televisie wordt er de komende tijd gezocht naar de beste jeugdvoetballer van China. De winnaar krijgt een stageplaats in de jeugdopleiding van Ajax.

Football Dream is een groots opgezette talentenjacht die via verschillende Chinese tv-kanalen (landelijke dekking) een bereik van liefst 1,2 miljard kijkers heeft. De show wordt op dertien zaterdagavonden op prime time uitgezonden. De toptalenten van China strijden tijdens een trainingskamp in Beijing om een ticket naar Europa. Naast Ajax doet ook Everton mee aan Football Dream.

Van der Sar (op de foto in een shirt van Football Dream): ,,Het televisieformat van Football Dream sluit perfect aan bij de kernactiviteiten van Ajax. Bij ons is het opleiden van jonge voetbaltalenten immers onze levensader. Daarnaast is China een van de grootste en meest belangrijke landen ter wereld. We voelen ons als Ajax zijnde dan ook vereerd dat we ons bij Football Dream kunnen aansluiten.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst