Menu
Chinezen toegejuicht op Open Dag

Chinezen toegejuicht op Open Dag

De 17 deelnemers aan het Chinese tv-programma Football Dream hadden donderdag een bijzonder aandeel in de Open Dag. Net als de spelers van Ajax werden ook de Chinese voetballers aan de fans voorgesteld. Ze ontvingen een warm applaus en fungeerden even later als ballenjongen tijdens de training van Ajax. Ook werden er op het gehandicaptenplatform cadeaus uitgewisseld met de Ajax Foundation.

Vlak voordat de spelerspresentatie op de Open Dag begon, betraden de deelnemers aan Football Dream de ArenA. Onder toeziend oog van zo'n 20.000 Ajax-fans waanden ze zich voor even profvoetballer.

Football Dream is een groots opgezette talentenjacht die via verschillende Chinese tv-kanalen (landelijke dekking) een bereik van liefst 1,2 miljard kijkers heeft. De show wordt op dertien zaterdagavonden op prime time uitgezonden. De toptalenten van China streden de afgelopen periode tijdens een trainingskamp in Beijing om een ticket naar Europa.

Begin mei bracht directeur marketing Edwin van der Sar samen met Ronald de Boer en Aron Winter een bezoek aan China voor de lancering van Football Dream. Tijdens de talentenjacht op de Chinese televisie wordt gezocht naar de beste jeugdvoetballer van China. De 17 uitverkoren zijn sinds dinsdag in Nederland en verblijven tot 6 augustus in een speciale villa in Nederhorst den Berg. De winnaar krijgt een stageplaats in de jeugdopleiding van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Chinese voetballers werden vrolijk onthaald door de fans. De Chinese voetballers werden vrolijk onthaald door de fans.
De deelnemers brachten ook een bezoek aan het gehandicaptenplatform. De deelnemers brachten ook een bezoek aan het gehandicaptenplatform.
Zeventien Chinese voetballers strijden om een stageplaats bij Ajax. Zeventien Chinese voetballers strijden om een stageplaats bij Ajax.
De Chinezen en fans op het gehandicaptenplatform gingen samen op de foto. De Chinezen en fans op het gehandicaptenplatform gingen samen op de foto.
De Ajax Open Dag 2013 is dankzij het programma Football Dream ook in China te zien. De Ajax Open Dag 2013 is dankzij het programma Football Dream ook in China te zien.
De talenten van Football Dream brachten ook een bezoek aan de stand van de Ajax Foundation. De talenten van Football Dream brachten ook een bezoek aan de stand van de Ajax Foundation.