Menu

Chivu ambassadeur Roemeens Ronald McDonald Huis

Veel tijd om te slapen na het gelijkspel tegen Rosenborg had Cristian Chivu niet. De aanvoerder van Ajax was nog voor de training bij het Ronald McDonald Huis bij de Amsterdamse VU. Sinds vandaag is de Ajacied ambassadeur voor het eerste Ronald McDonald Huis in Roemenië, dat binnenkort gerealiseerd wordt in Boekarest.

Chivu hoefde geen twee keer na te denken over de vraag of hij ambassadeur van het Ronald McDonald Huis in Roemenië wilde worden. ,,Ik ben er trots op deel uit te maken van zo'n belangrijk programma. Het doet me goed dat het Ronald McDonald Kinderfonds ook in Roemenië actief is. Eigenlijk heb er niet zoveel woorden voor, jullie doen erg goed werk", zei Chivu tegen de aanwezigen.

Chivu overhandigde een cheque als bijdrage aan de bouw van het Roemeense huis. Aanleiding voor deze gelegenheid is de start van de campagne van McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds voor de Wereldkinderdag, die 20 november aanstaande wereldwijd zal worden gevierd. De actie om voor de Ronald McDonald Huizen zo veel mogelijk geld in te zamelen gaat op 24 oktober van start en eindigt op 4 december. Alle filialen van de fastfoodketen in Nederland werken mee.

De helft van de opbrengst van de actie wordt besteed aan de bouw van het eerste Ronald McDonald Huis in Roemenië. De andere helft wordt gebruikt voor nieuwe huizen in Nederland. De huizen bieden gelegenheid aan de families van zieke kinderen om dichtbij het kind in het ziekenhuis te kunnen zijn. Het ziekenhuis in Boekarest heeft 525 bedden en heeft een gespecialiseerd brandwondencentrum voor kinderen.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Kinderfonds.