Menu
Chivu en Pettersson op Open Dag

Chivu en Pettersson op Open Dag

Cristian Chivu en Stefan Pettersson zijn als eregast aanwezig tijdens de Ajax Open Dag op maandag 20 juli. De Zweed Pettersson speelde tussen 1988 en 1994 in totaal 197 officiƫle duels in Ajax 1. Hoogtepunten in de Amsterdamse periode van Pettersson waren de winst van de UEFA Cup in 1992 en de twee landstitels in 1990 en 1994. Chivu speelde tussen 1999 en 2003, 142 wedstrijden voor Ajax 1. De populaire Roemeen won in Amsterdamse dienst zowel de landstitel, de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal.

De twee Ajax-helden zijn aanwezig voor een speciale meet & greet met twee winnaars van de Open Dag-actie. In aanloop naar de Open Dag konden supporters een foto van zichzelf met hun Ajax-idool uit het heden of verleden delen via social media. Daarmee maakte zij kans op een herbeleving van die eerdere ontmoeting. De gelukkige winnaars worden vandaag bekendgemaakt via de social media-kanalen van Ajax.

Naast deze bijzondere ontmoetingen kunnen alle Ajacieden de Roemeen en Zweed bewonderen op het podium voorafgaand aan de spelerspresentatie. Deze start om 15.30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst