Menu

Chivu en Van der Vaart in de prijzen

Het seizoen kon al niet meer stuk voor de Ajacieden met het behalen van de landstitel, maar onder individuele spelers zijn er nog leuke prijzen verdeeld. Zo werd Cristian Chivu voor zijn goede jaar beloond met de Gouden Schoen in het Telesport/Staatsloterij-klassement Voetballer van het Jaar. Rafael van der Vaart werd tot talent van het jaar uitverkoren.

De prijs werd gisterochtend uitgereikt en verklaart direct waarom Chivu iets later op de training was dan zijn ploeggenoten. De aanvoerder van Ajax reageerde verheugd op zijn prijs. Na onze landstitel kreeg ik m'n moeder in Roemenië als eerste aan de lijn. Ze liet haar tranen de vrije loop. Ik weet niet of ze het droog houdt als ik haar van deze uitverkiezing op de hoogte stel", zei hij tegen De Telegraaf.

"Cristian Chivu is een mooie en terechte winnaar", vertelde chef-rapporteur Dick Schneider vanmorgen eveneens in De Telegraaf. "Belangrijk is geweest, dat Chivu door trainer Ronald Koeman tot aanvoerder is gebombardeerd. Die verantwoordelijkheid draagt hij voorbeeldig en is zijn spel in alle facetten ten goede gekomen.''

Rafael van der Vaart kwam als Talent van het Jaar uit de bus. Het talent hoopt deze week de training weer te hervatten en koestert de droom dat hij in de bekerfinale van aanstaande zondag een paar minuutjes mee zou kunnen spelen. Maar ondanks de langdurige blessure die hem lang aan de kant hield, waren de afgelopen dagen weer zonnig voor de Heemskerker. Feest in de Arena vanwege het kampioenschap en nu weer een prijs voor de 19-jarige middenvelder.