Menu

Chivu gepresenteerd aan Italiaanse pers

Cristian Chivu is woensdagavond in Rome gepresenteerd aan de Italiaanse pers. De oud-Ajacied zei bij zijn presentatie dat zijn droom is uitgekomen en dat hij uitziet naar de uitwedstrijd tegen AC Milan.

Chivu refereerde daarbij aan de dramatische uitschakeling in de Champions-League-uitwedstrijd tegen AC Milan. Thomasson scoorde, nadat de Ajax-aanvoerder was uitgegleden, in blessuretijd 3-2, waardoor Ajax niet de halve finale van de Champions League bereikte.

Chivu verheugt zich op het spelen van wedstrijden in de Italiaanse Serie A. ,,Ik ken de rivaliteit die Roma heeft met ploegen als Juventus en AC Milan. Met Ajax hebben we van Milan verloren en ik hoop dat ik revanche kan nemen in het geel-rode shirt van AS Roma.''

Aanvoerder is Chivu bij de AS Roma nog lang niet. Er wordt binnen de club zelfs nog gediscussieerd over de positie van de Roemeen in het elftal: linksback of centraal achterin. ,,Het liefst speel ik centraal achterin, maar ik kan zowel in een driemans- als in een viermans-verdediging op verschillende posities uit de voeten. Bovendien is dit een zaak voor trainer Capello", pareerde Chivu de vragen van de massaal toegestroomde pers.

De aankoop van Cristian Chivu is mede ingegeven door het vertrek van een van de belangrijkste verdedigers bij de Romeinen. Cafu tekende in juli van dit jaar bij AC Milan. Sterspeler Totti blijft wel in Rome. Chivu ziet uit om met deze geboren Romein te mogen spelen. ,,Ik ken de spelers niet persoonlijk, maar wel van naam en hun faam. Totti vormt het symbool van deze club. Ik vind hem een fantastische speler en ik ben vereerd om straks met hem te spelen", aldus een blije Chivu.