Menu

Chivu heeft intentie te blijven

Cristian Chivu heeft de intentie uitgesproken nog een jaar bij Ajax te blijven. De aanvoerder heeft dit aan de clubleiding kenbaar gemaakt. Maar, zoals technisch directeur Leo Beenhakker zegt, "in het voetbal weet je het nooit zeker".

Chivu heeft het naar zijn zin in Amsterdam. "Mijn gevoel zei dat ik moest blijven. Ik wil volgend seizoen opnieuw winnen met dit team. We spelen Champions League en het is belangrijk dat we bij elkaar blijven, misschien met een paar nieuwe goede spelers erbij. Ik denk dat de spelers het wel zouden begrijpen als ik bij Ajax zou vertrekken, maar ik zou mezelf teleurstellen. En misschien blijf ik nog wel langer dan een jaar."

Ajax is verheugd met de beslissing van de Roemeen. Beenhakker: "Wij zijn heel blij natuulijk, maar in de voetballerij is niets definitief. Als er een aanbieding komt waartegen hij geen nee kan zeggen, is hij zo weg. Maar het is een heel select groepje clubs dat daarvoor in aanmerking kan komen."

Zlatan kan op de medewerking van Ajax rekenen aan een eventuele transfer. Er zijn, behalve de Zweed, nog twee gegadigden voor de nummer 9-positie. Daardoor is die positie overbezet en mag er een uitzien naar een andere club. "Koeman is degene die met de jongens moet werken, dus hij beslist met wie hij dat wil. Maar als Zlatan geen andere club vindt, is hij nog steeds van harte welkom, hoor", aldus de technisch directeur.

De geruchten dat Sikora zondag door de Amsterdamse club gepresenteerd zou worden, spreekt Beenhakker tegen. "Nee, daar is niets van waar. We hebben aan Vitesse onze belangstelling kenbaar gemaakt en we zitten nog steeds in dat stadium. Meer niet. Hetzelfde geldt voor Danny Landzaat van Willem II."

Jelle van Damme, de Belg die drie maanden geleden voor een stage naar Ajax kwam, tekent hoogstwaarschijnlijk een contract. Beenhakker: "Met Van Damme zijn we in verregaande onderhandeling. Ik verwacht dat zijn zaakwaarnemer en ik daar op korte termijn uitkomen." De Belg vindt het leuk hier en is erg enthousiast over de club.

Beenhakker heeft uitvoerig gesproken met Koeman over de selectie voor komend seizoen. "We hebben op dit moment een uitgebreide spelersgroep. We kunnen het ons niet permitteren de groep nóg groter te maken door een aantal spelers te kopen, voordat we een aantal verkopen." In de voorbereiding laat Koeman een aantal spelers uit het succesteam van Jan Olde Riekerink en eventueel de jeugdopleiding meetrainen met de selectie. "Het is nog niet duidelijk over wie het precies gaat, maar te denken valt bijvoorbeeld aan Stefano Seedorf en Nigel de Jong. Maar nogmaals, dat weten we nog niet. Cruz begint komend seizoen bij de selectie. Hij is opnieuw geblesseerd geraakt, maar niet ernstig. Hij moet eerst zorgen dat hij fit is."

"Verder kijken we of we Walker, Obodai en eventueel Quansah nog een jaar ervaring op kunnen laten doen bij een andere club als laatste voorbereiding op de overstap naar het eerste. Met Kiran Bechan en Ruud Kras heb ik vrijdagochtend een gesprek gehad. Met hen zijn nog geen afspraken gemaakt. Culina, Mofokeng en Valencia mogen op zoek naar een andere club. Aaron Mokoena blijft nog een jaar bij GBA in België", besluit Beenhakker.