Menu

Chivu: 'Ik hoop dat ik hier altijd welkom ben'

Iets over vieren rijdt Bogdan Lobont zijn clubauto voor de deur om zijn vriend op te wachten. Die heeft nog even interviews met Studio Sport, Radio Noord-Holland en Ajax Internet en vertrekt vervolgens naar Italië. Cristian Chivu's laatste dag als Ajacied was - mocht AS Roma een bankgarantie kunnen overleggen - deze dinsdag.

,,Ik wist dat het wel eens de laatste dag kon zijn vandaag", zegt Cristian Chivu net voor zijn vertrek als we hem wijzen op de melancholische blik die hij aan het einde van de training had. ,,Daarom was het een vreemde training. Gisteren waren er alleen nog discussies. Een uur geleden is het pas definitief geworden."

Echt vrolijk kijkt de Roemeen niet bij het verkondigen van het nieuws. ,,Natuurlijk ben ik blij. Heel blij, want ik ga bij een Italiaanse club spelen. Dat is een belangrijke stap in mijn carrière."

,,Ik heb vier mooie jaren gehad, waarin ik goede maar ook slechte dingen voor het team heb gedaan", aldus Chivu. ,,Dat ik wegga, is het leven. Ik heb het net aan de groep verteld. Ze begrijpen het wel. Ze reageerden heel gewoon, zoals ze zijn. Wat ze precies zeiden, kan ik me niet meer herinneren. Het is allemaal heel snel gegaan."

Vanavond vliegt hij al naar Rome. ,,Maar ik kom binnenkort weer even terug. Dan is er tijd genoeg om van iedereen afscheid te nemen. Ik hoop dat ik hier altijd welkom ben."