Menu

Chivu: 'Ik wil er per se zondag weer bij zijn'

De spelers van Ajax waren na afloop van de zware wedstrijd tegen Rosenborg blij met het behaalde punt, maar beseften tevens dat het in Amsterdam op alle fronten stukken beter moet.

Wamberto stond voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis. ,,Voor mij was dat fantastisch. Ik werk altijd voor de ploeg en dat ging nu ook goed. Het is jammer dat we niet drie punten hebben behaald. Maar het veld was drassig, de bal ging opeens heel erg snel. Daarom was het moeilijk om balvast te zijn. Ik ben tevreden met mezelf en ook wel tevreden met een punt."

Maxwell moest vanaf de bank toekijken tot hij in de 79e minuut moest invallen. ,,,Dat was erg moeilijk. Ik probeerde zo goed mogelijk te helpen. Dat ik niet in de basis startte, kon ik wel begrijpen. Ik trainde de hele week niet en Richard Witschge deed het goed."

Ook goed deed André Bergdolmo het. ,,Ik was best nerveus voor deze wedstrijd. Het is wel Rosenborg. Ik voelde de kriebels in mijn buik. Ook toen ze met twintigduizend man 'Bergdolmo' riepen, sprong mijn hart op. Dat was een fantastisch gevoel. Ik denk dat ik vanavond mijn beste wedstrijd sinds ruim een jaar speelde. Dat komt natuurlijk ook door Rosenborg en het feit dat ik mij wilde bewijzen... Wilde bewijzen dat ik ben gegroeid bij Ajax. Ik denk dat dat wel is gelukt!"

Maar de Noor plaatste wel een kanttekening bij het punt. ,,Gezien de hele wedstrijd is het een terechte uitslag, maar in Amsterdam moet alles beter. We moeten meer kansen creëren en beter met balbezit omgaan."

Cristan Chivu speelde de hele wedstrijd uit. ,,Ik had wel een beetje last, maar de eerste helft ging het goed. In de slotfase kreeg ik precies een bal geschoten op die plek. Daar heb ik nu nog het meeste last van. Ik heb veel pijnstillers geslikt en ik merk dat die nu uit beginnen te werken. Ik wil er per se zondag weer bij zijn. Natuurlijk ben ik blij met het punt, het is beter dan niets. Maar als we wat geconcentreerder hadden gespeeld voorin dan hadden we hier anders gestaan. Dan hadden we namelijk gewonnen. Maar je moet het positief bekijken. Door dit punt zijn we nog in de race. Het is beter dan in Milaan, want toen hebben we goed gespeeld en toch verloren."