Menu

Chivu is blij terug te zijn

Hoewel zijn vakantie door het spelen van twee interlands en een neusoperatie slechts twee weekjes duurde, voelt Cristian Chivu zich weer uitgerust. De Roemeense aanvoerder is blij terug te zijn in Amsterdam.

,,Ik hoop dat twee weken vakantie genoeg is", sprak Chivu na afloop van de eerste training. Hoewel er rond zijn persoontje genoeg is gespeculeerd, stond hij maandag toch in Amsterdam. ,,Ik luister niet naar de geruchten. Ik ben nu hier en hoop dat we een goede voorbereiding hebben, dat we de competitie winnen, maar eerst dat we ons kwalificeren voor de Champions League."

,,Vandaag was het een goede training", beschouwde de Roemeen. ,,Hoewel het natuurlijk wel een beetje wennen was met de nieuwe conditietrainer. Ik heb vier jaar met Laszlo Jambor gewerkt en als persoon mis ik hem. Maar René is ook heel goed. Ik deed de laatste oefeningen niet mee vanwege hooikoorts. Ik krijg heel erg last van mijn ogen als het gras net is gemaaid."

De eerste prioriteit is het halen van Champions League. ,,Wie de tegenstander wordt, maakt niet uit. We moeten winnen en dan is alles mogelijk. Ik sta hier met meer vertrouwen dan vorig jaar. We zijn een jaar verder en ondanks de hoge verwachtingen die er dit jaar ongetwijfeld zijn, heb ik vertrouwen in dit team."

,,We hadden een nieuwe spits nodig en die hebben we gevonden in Sonck. Natuurlijk kende ik hem al. Van België. Hij is een echte doelpuntenmachine, het soort speler dat we nodig hebben. En Boschker kent iedereen. Dat is een goede keeper die het samen met Bogdan en Maarten moet gaan uitvechten. Dan is het aan de trainer om te bepalen wie eerste keeper wordt."