Menu

Chivu laat vrijdagtraining deels schieten

Cristian Chivu beperkte zich tijdens de vrijdagtraining tot wat loopwerk. De aanvoerder is zondag geschorst voor het duel tegen Willem II en maakte van de gelegenheid gebruik om te herstellen van lichte pijntjes.

De selectie - zonder Lobont, Heitinga, Stekelenburg, O'Brien, Litmanen en Trabelsi - begon de een-na-laatste training voor de ontmoeting met Willem II met het bekende loopwerk onder leiding van Laszlo Jambor. Daaraan deed Chivu wel mee. Maar bij de rondootjes die op de conditietraining volgden, ontbrak hij. Toen liep hij met de bal aan zijn voet een paar rondjes.

Bergdølmo, Van Damme, De Jong, Maxwell, Mido, Van der Vaart, Van der Meyde, Galasek, Wamberto en Koeman vormden de eerste rondogroep; Witschge, Winter, Pienaar, Zlatan, Boukhari, Van Halst, Yakubu, Machlas, Sikora en Pasanen de andere.

Na afloop daarvan konden de Ajacieden zich uitleven; op het programma stond namelijk een flinke sessie afwerken op het doel. Witschge en Boukhari plaatsten de mooiste treffers.

Chivu keek toe en speelde af en toe een bal aan. De aanvoerder oogde verveeld, maar hij zal er aan moeten wennen. Zondag en volgende week dinsdag moet hij namelijk 90 minuten toekijken, omdat hij wegens zijn twee rode kaarten geschorst is.