Menu

Chivu langer bij Ajax

Ajax heeft dinsdagmiddag het contract van Cristian Chivu, dat liep tot 1 juli 2005, opengebroken. Het nieuwe contract van de 20-jarige verdediger is opgewaardeerd en met een jaar verlengd tot 1 juli 2006.

Cristian Chivu: 'Ik heb het erg naar mijn zin bij Ajax en ben daarom blij met de verlenging van mijn contract. Ik hoop dat we dit jonge, veelbelovende team lang bij elkaar kunnen houden.'

Ook technisch directeur Leo Beenhakker toonde zich zeer tevreden met het openbreken van het contract. Beenhakker: 'Cristian is in zeer korte tijd uitgegroeid tot één van de bepalende spelers bij Ajax. We hadden niet voorzien dat hij zich zo snel zou ontwikkelen. Het is goed voor Ajax en het Nederlandse voetbal dat we er in geslaagd zijn om zo'n talent als Chivu voor langere tijd aan ons te binden.'

Jeroen Slop, Leo Beenhakker, Cristian Chivu en zijn zaakwaarnemer Becali toosten op de ondertekening van het verbeterde contract.

De Roemeens international, geboren op 26 oktober 1980, speelde tot nu toe 44 wedstrijden voor Ajax, waarin hij zes keer scoorde. Chivu kwam 14 keer uit voor Roemenië. Tijdens EURO 2000 scoorde hij in het duel met Engeland zijn eerste interlandtreffer.

Chivu debuteerde voor Roemenië op 18 augustus 1999 tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Cyprus. Hij kwam op 24 augustus 1999 over van de Roemeense club Universitatea Craiova. Daarvoor kwam hij uit voor CSS Resita in zijn gelijknamige geboortestad.