Menu

Chivu maakt rentree in Ajax 2

Cristian Chivu maakt vanavond zijn rentree in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ajax 2 en Racing Genk. Ook Richard Knopper voegt zich bij de selectie van trainer Jan Olde Riekerink. Het duel begint om 18.30 uur op sportpark De Toekomst.

De Roemeense international raakte op 1 april tegen NEC geblesseerd aan de hamstring. De blessure leek mee te vallen, maar al met al is de verdediger er toch vijf weken uitgeweest. Mocht Chivu een goede indruk maken bij de reserves dan is hij op tijd klaar voor Ajax-Feyenoord. Een zeer beladen ontmoeting, gezien de grote belangen voor beide clubs. Wie verliest lijkt af te haken voor directe plaatsing voor de Champions League. De 20-jarige miste overigens al de wedstrijd in de Kuip.

Ook Richard Knopper krijgt misschien wat speelminuten. De Rijswijker staat sinds 22 september langs de kant. Hij kampte met een mysterieuze voetblessure. Zijn laatste doelpunt scoorde de nummer '10' tegen AZ in Alkmaar op 17 september.

De oefenwedstrijd tegen Racing Genk stond eigenlijk voor volgende week op het programma. Omdat het kampioensduel tegen Utrecht 2 met een week is uitgesteld, is de vriendschappelijke ontmoeting een weekje naar voren gehaald.