Menu

Chivu scoort voor Roemenië

Een aantal Ajacieden speelde afgelopen weekeinde diverse kwalificatieduels. In Europa wonnen Chivu en Galásek, speelden Bergdølmo en Zlatan gelijk en verloor Litmanen. Yakubu verloor met Ghana in Afrika.

Chivu trad met Roemenië aan in en tegen Bosnië. De gasten begonnen voortvarend, al na zeven minuten opende de Ajacied de score. Een voorzet van Ganea kopte Chivu achter de Bosnische keeper. Binnen een half uur liep Roemenië uit naar een 3-0 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

In een oefenwedstrijd van het Tsjechische elftal speelde Tomás Galásek in Praag tegen Joegoslavië. De Tsjechen wonnen eenvoudig met 5-0. Galásek gaf de voorzet waaruit de 4-0 werd gescoord. De Ajcied startte in de basis, maar werd na 63 minuten gewisseld voor Jarosik.

Noorwegen, met Bergdølmo in de basis, begon sterk tegen Denemarken. Na twintig minuten keerde het spelbeeld en scoorde Tomasson de openingstreffer. Riise maakte gelijk voor Noorwegen. In de laatste fase van de wedstrijd vergrootten de Denen de voorsprong. Carew scoorde in blessuretijd de gelijkmaker, waardoor de Scandinaviërs de punten verdeelden. Bergdølmo speelde het hele duel.

Ook Zlatan kwam, net als ploeggenoot Bergdølmo, niet verder dan een gelijkspel. De Zweden bleven in Letland steken op 0-0. Zlatan stond in de basis, maar werd gewisseld in de 65e minuut. Een aantal minuten eerder had de Ajacied een gele kaart gekregen.

Jari Litmanen verloor in Helsinki met 2-0 van Wales. Litmanen was vlak voor rust gevaarlijk met een afstandschot, maar zijn poging van twintig meter trof geen doel. De Finnen moesten twee tegentreffers incasseren. Litmanen speelde de hele wedstrijd. Zijn eerste training bij Ajax is maandagochtend om 10.30 uur live via www.ajax.nl te volgen.

Op Afrikaanse bodem maakte Yakubu voor het eerst deel uit van de A-selectie van Ghana. In Oeganda verloren de Ghanezen verrassend met 1-0.

Pasanen, Mido en Trabelsi kwamen vanwege blessures en ziekte niet in actie.